Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

1ª. Nat CONFERENCE que explora “El llenguatge de les neurones”: una primera sessió acadèmica i una segona de divulgació

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

El Museu de Ciències Naturals de Barcelona i l’Institut Hospital del Mar d’Investigacions Mèdiques organitzen la primera NAT CONFERENCE que tindrà lloc els propers 15 i 16 de setembre al Museu del parc del Fòrum. Amb el títol “El Llenguatge de les neurones” el Museu acollirà experts i expertes de primera línia mundial en recerca sobre el cervell.

L’objectiu de la trobada és explorar les darreres investigacions sobre la “representació neural»”.

La “representació neural” és un concepte en neurociència que es refereix al codi, al “llenguatge” que utilitzen les neurones per comunicar-se entre elles i passar-se informació. Aquest llenguatge permet a les neurones saber que una altra neurona vol dir-li, per exemple, que a fora hi ha una poma i no una taronja,  emmagatzemar aquesta informació i poder-la usar més endavant. La idea de representació és un concepte fonamental en neurociència i és necessari per comprendre com funciona el cervell.  Tanmateix, malgrat la rellevància d’aquest concepte, la neurociència encara no disposa d’una idea clara, universal i àmpliament acceptada sobre què significa que un sistema nerviós representi alguna cosa, sobre què fa que una activitat neuronal sigui una representació i sobre què es representa.

En la conferència hi participaran algunes de les persones investigadores més importants de l’àmbit de la neurociència, les quals han dedicat projectes i articles al concepte de la representació neural. Amb visions diferents sobre el tema, aportaran coneixements valuosos i generaran un debat interessant entre els i les ponents i el públic assistent.

Els i les ponents són  György Buzsáki Gustavo Deco, Martin Fischer, Vittorio Gallese, Sheena Josselyn, Julija Krupic, Giovanni Pezzulo, Friedemann Pulvermüller,  Oscar Vilarroya i Angélique Lebert. 

Una conferència i dos públics

La Nat CONFERENCE  s’estructura en dues sessions, una d’acadèmica (15 de setembre) i una altra  dirigida al públic general (16 de setembre). En la sessió acadèmica les persones expertes presentaran les seves darreres investigacions sobre el tema de la conferència.

La segona sessió (amb interpretació simultània de l’anglès al català i al castellà) està pensada per un públic interessat en la neurociència però no iniciat en la matèria. Inclourà presentacions dels i les ponents sobre l’impacte que les seves investigacions tenen en la neurociència i en la societat. Es tracta d’una sessió interactiva i participativa, de manera que el públic pugui fer preguntes i aprendre dels experts i expertes en un ambient agradable i proper.

La Nat CONFERENCE ha estat organitzada pel Museu de Ciències Naturals de Barcelona i l’Institut Hospital del Mar d’Investigacions Mèdiques  amb la col·laboració de La Fundación Tatiana i la Universitat Autònoma de Barcelona.

Per inscriure’s gratuïtament a totes dues sessions i conèixer detalls del programa i els ponents de la Nat CONFERENCE … clicar aquí

Notícia anterior
Notícia posterior
PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere