Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

BARCELONA: Les sales d’estudi nocturnes, tancades per vaga el cap de setmana previ a les Proves d’Accés a la Universitat

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

Els dies previs a les Proves d’Accés a la Universitat (PAU), els treballadors que vigilen aquestes sales estan en vaga per reclamar que se’ls reconegui la nocturnitat i plusos per treballar en dies festius

Aquest cap de setmana passat, centenars d’estudiants de Barcelona no han pogut disposar d’una desena de les sales d’estudi nocturnes permanents que hi ha a la ciutat. Els treballadors que vigilen aquests espais estan en vaga les nits de dissabte i diumenge per denunciar la precarietat laboral que pateixen.

Precarietat laboral

Lluc Cervera, membre de la secció sindical CGT Pere Tarrés, culpabilitza de la situació la Fundació Pere Tarrés, per no acceptar les reivindicacions del sector, i l’Ajuntament de Barcelona.

“Estem en un cap de setmana d’activitat punta, però tenim clar que tot el que està passant, que molts estudiants de Barcelona abans de selectivitat no puguin accedir a sales d’estudi, és culpa de l’empresa, que es nega a tenir en unes condicions dignes els seus treballadors, i corresponsabilitat de l’Ajuntament.”

Els treballadors reclamen que se’ls reconegui la nocturnitat i plusos per treballar en dies festius. Un import que, segons el sindicat CGT, no supera els 2.000 euros entre els 30 treballadors que fan aquesta tasca a Barcelona.

La Fundació Pere Tarrés, per la seva banda, assegura en un comunicat que respecta el dret a vaga però fa “alguns matisos” respecte a la versió dels treballadors, i apunta que “en cap cas és obligatori treballar el cap de setmana previ a les PAU” i que “no s’ha obert cap expedient d’acomiadament”.

“El servei del cap de setmana previ a les PAU s’ofereix tant a les persones que ho tenen pactat per contracte com a les que no, oferint la possibilitat optativa de treballar aquest cap de setmana amb l’horari convingut amb cada persona i remunerant les hores treballades.”

El seguiment de la vaga ha estat total.

Notícia anterior
Notícia posterior
PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere