Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

L’Institut Valencià de Cultura i Berklee Valencia programen nous cursos per a BANDES SIMFÒNIQUES

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

S’uneixen un any més per a oferir el Curs per a Bandes Simfòniques, que tindrà lloc del 10 al 14 de juliol

Enguany el curs es divideix en dues especialitzacions: composició i arranjaments i direcció

Berklee Valencia i l’Institut Valencià de Cultura renoven, un any més, el conveni de col·laboració per a la integració de les societats musicals del País Valencià en els cursos de Berklee a València. En l’oferta formativa per al 2023 s’inclouen un curs d’arranjaments i composició i un curs de direcció. Els dos cursos, destinats exclusivament als membres de les societats musicals federades en l’FSMCV, són gratuïts i sense cost de matrícula.

Els dos cursos, que es faran de manera presencial, tindran dues modalitats: activa i oient. Per a la primera modalitat hi haurà 8 places disponibles per curs, mentre que per a la segona les places estaran obertes fins a completar-ne l’aforament. En el moment de la inscripció, que pot fer-se a través del web de Berklee Valencia, s’hi ha d’especificar la modalitat de preferència. 

El termini de presentació de sol·licituds per a les persones qui estiguen interessades està obert fins a les 23.59 hores del 15 de juny de 2023. Les persones seleccionades per a formar part del curs, tant en la modalitat activa com oient, es comunicaran el 19 de juny de 2023.

Els cursos

En el curs de composició i arranjaments, l’alumnat actiu tindrà l’oportunitat de treballar en un arranjament o peça que serà interpretada per la Societat Musical Eslava d’Albuixech, dirigida, al seu torn, per l’alumnat actiu del curs de direcció.

Aquest curs comptarà amb els professors de Berklee Valencia Enrique Hernandis, Daniel Flors i Vicente Ortiz Gimeno, així com amb el compositor i professor del Conservatori Professional de Música de Torrent Francisco Zacarés, o el compositor,  director de la Societat Musical La Primitiva de Rafelbunyol i subdirector de la Banda Municipal de Barcelona Ximo Tarín.

Per part seua, Pablo Marqués Mestre serà el professor a càrrec del curs en l’especialitat de direcció, en què els alumnes disposaran d’una sèrie de sessions d’assaig en les quals treballaran un repertori que inclou peces de Giuseppe Verdi, Ximo Tarín, Darius Milhaud, Vincent Persichetti o John Barnes Chance. Les sessions d’assaig i el concert de clausura, que tindrà lloc a les 18.00 hores el divendres 14 de juliol, a l’Auditori Luis Monzonís, es realitzaran junt amb la Banda Simfònica de l’ESMAR. 

Berklee Valencia

Berklee College of Music és una institució educativa sense ànim de lucre que va ser fundada sota el revolucionari principi que la millor manera de preparar els alumnes en les seues carreres professionals és a través de la formació i la pràctica de la música contemporània. El juny de 2016, el Boston Conservatory es va fusionar amb Berklee i van crear el lloc més complet i dinàmic del món per a la formació en música, dansa, teatre i disciplines afins.

El campus de Berklee a València, el primer situat fora dels Estats Units, ofereix màsters en diferents disciplines musicals. A més, els programes ‘Study Abroad’ i ‘First Year Abroad’ permeten que els alumnes del campus de Boston cursen el primer curs o un període de la seua formació acadèmica a València. També compta amb programes oberts d’estiu i altres per als qui estan interessats a formar-se en el món de la música.

Notícia anterior
Notícia posterior
PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere