Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

V edició del “Fòrum Barcelona Seguretat Alimentària” amb el lema “Calça’t que venen corbes!”

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior
      S’hi tractaran temes d’actualitat, com les diferències entre legislacions al comerç mundial, les afectacions del canvi climàtic, la preocupació pels riscos microbiològics, la visió holística de la cadena de producció o el concepte One Health.

Avui, dimecres 7 de Juny, es celebrarà la cinquena edició del Fòrum “Barcelona Seguretat Alimentària” amb el lema “Calça’t que venen corbes!”, a l’Auditori Barcelona Bussiness School -Universitat Pompeu Fabra-. Carrer Balmes, 132, Barcelona.

La indústria agroalimentària és el sector industrial amb més presència a Espanya, representant el 2,5% del PIB. La seguretat alimentària i els controls de qualitat s’han

convertit en actius cada vegada més important en aquesta indústria, amb una gran repercussió en l’opinió pública. Per això cada any, en motiu del Dia Mundial de la Seguretat Alimentaria, té lloc el “Fòrum Barcelona Seguretat Alimentaria”. L’objectiu d’aquest esdeveniment és ressaltar la importància que té la seguretat alimentaria en la salut de les persones.

L’edició d’aquest any pretén presentar els efectes de la globalització i el canvi climàtic en la seguretat alimentària. Una situació actual que genera un nou escenari inèdit que pot canviar per complet les regles del sector. Com hauran d’afrontar empreses i laboratoris de qualitat del sector agroalimentari la rebuda d’aliments i matèries primeres des de qualsevol lloc del món? Apareixeran nous microorganismes (fongs i bactèries) com a conseqüència de l’escalfament global? Com ho encaixarà un mercat cada cop més conscient i exigent amb els productes de proximitat i el desenvolupament sostenible?

L’objectiu de la jornada és, a més a més de posar en valor el concepte de seguretat alimentària, presentar les noves tendències que, forçades per un entorn global de gran incertesa, s’hauran d’introduir i adoptar a una vertical del sector agroalimentari tant important con aquesta: La que garanteix la innocuïtat dels aliments que consumim.

Aquest esdeveniment s’impulsa des del Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya, la UAB (Universitat Autònoma de Barcelona), l’IRTA (Institut d’Investigació i Tecnologia Agroalimentàries) i les empreses BIOSER i CHRISTEYNS.

El “Fòrum Barcelona Seguretat Alimentària” es celebra anualment i compta amb la participació de diferents figures d’expertes i experts de prestigi, posicionant-se com un esdeveniment de debat, reflexió i anàlisi de referència a Espanya, tant en l’àmbit privat com públic, i dirigit a qualsevol professional compromès amb la indústria alimentària.

PROGRAMA … clicar aquí

Notícia anterior
Notícia posterior
PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere