Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

El festival Músiques en Terres de Cruïlla inaugura el projecte l’Obrador per les formacions musicals de vent de petit format tant en l’àmbit amateur com professional

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

El festival Músiques en Terres de Cruïlla, organitzat pel Centre d’Estudis Seniencs, l’Agrupació Musical Senienca, l’Institut Ramon Muntaner i l’Ajuntament de la Sénia, es renova després de 10 anys de recorregut i aposta per crear un espai per a promoure, amb el seu projecte l’Obrador, les formacions musicals de vent de petit format tant a nivell amateur com professional.

El que es pretén amb l’Obrador del FestivalMC és, conjuntament amb les Escoles de música de les bandes, mostrar la seva qualitat, la quantitat de músics amateurs i professionals que hi estan vinculats, la seva capacitat formativa així com integrar-los en un col·laboratori per impulsar la professionalització.

El principal objectiu és la generació de sinergies entre les escoles i les bandes, la creació de productes musicals i culturals conjunts i la introducció, tant en la formació musical com en la interpretació, orientant-la a la creativitat, la innovació i la professionalització. També que aquest espai esdevingui un aparador per a la programació per a totes aquelles associacions, ajuntaments i espais culturals que poden programar contingut musical de petit format.

Aquest dissabte (10/06/2023) a les 12:00h al Centre Obrer de La Sénia se celebrarà la presentació oficial del projecte que finalitzarà amb l’actuació d’alumnes de l’Escola de Música de la Sénia que actualment estan cursant el Grau Professional de Música, aquest espai s’ha anomenat ‘Llavor Jove’, fent al·lusió a les joves promeses musicals del territori.

Durant la tarda, a les 17:00h, continuaran les actuacions amb l’espectacle musical ‘Escolta’m; Senteix-te’ un espectacle on Jorge Martorell utilitza la improvisació com a base creativa per a generar una música inèdita i exclusiva; a través de les melodies i harmonies creades a partir de diferents llenguatges musicals com ara la música clàssica, contemporània o el jazz.

Seguidament, a les 18:00h al Carrer Sant Antoni de la Sénia gaudireu de música al carrer de la mà d’Auver Less, un grup format per Mar Llopis i Núria Querol on experimentaran amb la fusió de la música electrònica i el so del clarinet. La jornada acabarà a les 19:00h amb l’actuació de Terralta Sessions que us farà gaudir amb diferents versions conegudes del panorama del jazz.

El projecte de l’Obrador tancarà la seva primer edició el diumenge dia 11 de juny a les 11:00h al Parc Municipal de La Sénia, amb un taller-ballada de jotes amb l’actuació del grup de música tradicional i d’arrel Lo Planter.

Fotografia portada: “Auver Less”, grup format per Mar Llopis i Núria Querol.

Notícia anterior
Notícia posterior

Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere