Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

Catalunya: FINAL de l’iFest, la competició per fomentar la innovació i l’emprenedoria entre els joves

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

Setze equips de centres educatius d’arreu de Catalunya competiran per guanyar la cinquena edició

El proper dimarts 13 de juny tindrà lloc a la Sala Apolo la final de l’iFest, una competició de reptes en format demo day que servirà per conèixer els millors projectes d’aquesta edició. L’acte, que l’inaugurarà el president de la Generalitat de Catalunya, Pere Aragonès i Garcia, està organitzat pel Govern i té per objectiu fomentar la innovació i l’emprenedoria entre els joves.

Després de superar dues rondes prèvies i posar-se a prova davant un jurat, 48 joves repartits en 16 equips seran els que prendran part en la gran final. A l’acte hi haurà les presentacions dels finalistes, experiències d’emprenedors i emprenedores d’èxit i dos grans espectacles de cultura digital: els Brodas Bros amb el seu ‘Exèrcit de la Llum’ i la DJ AWWZ amb un show d’intel·ligència artificial i música electrònica. Tot plegat, estarà dinamitzat i conduït per l’emprenedor Xavier Verdaguer i la comunicadora Maria Amaro.

L’iFest vol traslladar la consciència que els i les joves poden fer grans coses en els pròxims anys a través de la ciència, la innovació, la tecnologia i, en definitiva, de la disrupció en general.

Els equips han treballat durant mesos per resoldre diferents reptes reals plantejats per empreses i per la mateixa administració de la Generalitat, que, a través de la tecnologia, volen tenir impacte en la societat. La metodologia que han utilitzat es basa en design thinking que fomenta la creativitat i condueix els projectes cap a la disrupció i que es basa en quatre fases: Inspiració, Ideació, Prototipatge i Comunicació.

La competició es divideix en dues categories: categoria júnior (de 15 a 17 anys) i categoria sènior (de 18 a 30 anys). Cadascun dels equips finalistes haurà de pujar a l’escenari de la Sala Apolo de Barcelona per fer una presentació (Pitch) de tres minuts sobre el seu projecte i explicar quina és la solució que han treballat per donar resposta al repte plantejat.

Enguany, més de 600 persones entre estudiants, docents i els responsables d’innovació de les diferents empreses i organitzacions com Aigües de Barcelona, la Mobile World Capital Barcelona, Fundació Catalana per a la Recerca i la Innovació, Sònar + D, Vall d’Hebrón i l’Hospital maternoinfantil Sant Joan de Déu, s’han involucrat en aquesta competició que vol fer emergir el talent dels joves per trobar les millors solucions als reptes plantejats. A més, en aquesta cinquena edició, fins a cinc departaments de la Generalitat han subscrit un acord de col·laboració per continuar organitzant l’iFest. Aquests són el Departament d’Empresa i Treball, Educació, Recerca i Universitats, Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural i Cultura.

Els equips que han arribat a la final provenen dels següents centres: Escola Joviat de Manresa, Instituts de Vic, Pius Font i Quer de Manresa i Pere Martell de Tarragona, Escola Monlau de Barcelona, Escola Claret Barcelona, Col.legi dels Jesuïtes de Casp Barcelona i Escola Tècnica de Girona.

Els reptes plantejats estan estretament vinculats als ODS

La Generalitat de Catalunya ha apostat per alinear-se amb patrocinadors clau que han plantejat reptes vinculats als Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) amb la motivació que tots i totes aquestes joves prenguin consciència dels grans reptes que té al davant la societat, posin fil a l’agulla i siguin part de la solució des de ben aviat.

Propera parada: l’acceleració

De tots els equips que han aconseguit la fita d’arribar fins aquí, només tres projectes de cada categoria aconseguiran emportar-se el premi: una estada d’acceleració i innovació a Catalunya pels més joves i a l’estranger per la categoria Sènior.

Notícia anterior
Notícia posterior
PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere