Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

El Conseller d’Educació de la Generalitat de Catalunya Josep Gonzàlez – Cambray ha estat destituït / Anna Simó serà la nova Consellera d’Educació

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

El President de Catalunya Pere Aragonès ha anunciat que Anna Simó serà la nova consellera d’Educació; Ester Capella, la nova consellera de Territori i David Mascort serà el nou conseller d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha anunciat aquest matí (12/06/2023) una remodelació del Govern que afecta als departaments d’Educació, Territori i Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural. Pere Aragonès ha assegurat que aquests canvis en la composició del Consell Executiu permetran “afrontar la segona part de la legislatura amb més fortalesa i amb energia renovada”.

Durant una compareixença informativa, el cap de l’Executiu ha explicat que la nova consellera d’Educació serà Anna Simó i Castelló; la nova consellera de Territori, Ester Capella i Farré, i el nou conseller d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural, David Mascort i Subiranas. El president s’ha referit als nous membres del Govern com “tres persones amb dilatada experiència en aquests àmbits i d’un compromís polític amb el país i amb la justícia social”. Tres persones, ha afegit, que “gaudeixen de la meva confiança per afrontar amb la màxima ambició els reptes que com a país estem afrontant i que haurem d’afrontar amb tota la decisió i energia aquesta segona part de la legislatura”.

El cap del Govern també ha expressat el seu agraïment a la consellera i els consellers sortints, per “tot el seu esforç, dedicació, compromís i treball conjunt en el temps que han estat formant part del Govern”. “Només puc tenir paraules d’agraïment per haver afrontat importants canvis per posar al dia el sistema educatiu, per canviar el paradigma amb polítiques ambicioses d’habitatge, i per haver impulsat com mai abans la transició energètica a Catalunya cap a un model basat en les energies renovables”, ha afirmat.

+++

Anna Simó i Castelló

(els Alamús, Segrià, 26 de juliol de 1968) és una filòloga i política catalana i Consellera d’Educació avui 12 de juny del 2023, militant d’Esquerra Republicana de Catalunya, ha estat consellera de Benestar i Família de la Generalitat de Catalunya (2003-2006), vicepresidenta primera i secretària primera del Parlament de Catalunya (2015-2018). Entre 2018 i 2021 fou presidenta del Consell Escolar de Catalunya.

Nascuda l’any 1968 al municipi dels Alamús, al Segrià, des de ben jove va créixer i residir a l’Hospitalet de Llobregat, al Baix Llobregat. Llicenciada en filologia catalana per la Universitat de Barcelona, va fer un postgrau de planificació lingüística a la mateixa universitat. Va treballar al Consorci per a la Normalització Lingüística, on va tenir diversos càrrecs i ocupacions, com ara la de responsable de Ciutat Vella al Centre de Normalització Lingüística de Barcelona.

És membre de diverses entitats culturals i cíviques, entre les quals Ca la Dona i el Centre d’Estudis de l’Hospitalet. Afiliada a la CONC des del 1990, ha format part del Comitè d’Empresa del Consorci per a la Normalització Lingüística.

És militant d’Esquerra Republicana de Catalunya des del 1990 i forma part del Consell Nacional de la formació des del 1994 i de l’executiva des de 1998, on ha estat secretària de política social (2001-2004), vicesecretària d’acció política (2006-2008) i portaveu (des del 2011). A més ha estat presidenta local del partit a l’Hospitalet (1996-2002), càrrec que ha tornat a ocupar des d’octubre de 2022.

En el camp de la política local, va ser elegida regidora de l’Ajuntament de l’Hospitalet de Llobregat el 2003 i va ser consellera comarcal del Consell Comarcal del Barcelonès
Amb la formació del Govern de la Generalitat presidit per Pasqual Maragall arran de la coalició pactada entre el PSC, ERC i ICV-EUiA va ser nomenada consellera de Benestar i Família (2003-2006).

Durant la vuitena i la novena legislatura del Parlament de Catalunya fou diputada a la cambra i portaveu del Grup Parlamentari d’Esquerra Republicana de Catalunya.

En la desena legislatura parlamentària va ser escollida de nou diputada i en la sessió constitutiva del Parlament, celebrada el 17 de desembre de 2012, va ser elegida vicepresidenta primera de la cambra catalana, i en l’onzena legislatura va ser elegida com a secretària primera.

Està processada per desobediència per haver votat a la Mesa del Parlament a favor de la tramitació de la llei del referèndum.

Notícia anterior
Notícia posterior

Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere