Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

Centre Politècnic de Formació Professional Comastech i YAMAHA col·laboren per formar joves mecànics en el sector de la nàutica

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

En la seva voluntat de continuar proporcionant una formació professional vocacional especialitzada en els àmbits de la mecànica i la mecatrònica, el Centre Politècnic Comastech, ubicat a Blanes (Girona), desenvoluparà amb YAMAHA Motor Europa sucursal España, un programa de formació específic, teòric i pràctic ara també al sector nàutic per a joves interessats en la mecànica.

Comastech és un centre de formació vocacional integral, altament especialitzat en l’àmbit de la mecànica i la mecatrònica, que ja és un referent en la preparació de personal qualificat durant totes les etapes de la vida professional mitjançant tres programes: formació inicial reglada (cicles formatius FP DUAL), formació pel treball i formació continuada.

En paraules de Raimond Franch, director de Comastech, “l’acord amb Yamaha Motor S.A EUROPA SUBSCURSAL ESPAÑA. ens porta a un ambiciós projecte per formar joves amb una base sòlida en el camp de la nàutica”. Amb aquesta formació els alumnes – prossegueix Franch- seran capaços de complir amb els estàndards de qualitat de YAMAHA.

Així mateix, donarà l’oportunitat als estudiants, ja com a professionals qualificats, de començar a treballar amb la multinacional japonesa, YAMAHA, líder en el mercat dels forabord per a embarcacions i referent mundial per la fiabilitat i prestacions dels seus motors des de fa dècades.

“L’acord permetrà complir tres objectius comuns, el primer donar l’oportunitat a joves que s’incorporen a un context laboral que té molt de futur; el segon és que, a la xarxa de concessionaris YAMAHA fan falta mecànics, i ara gràcies a l’acord els podrem proporcionar; i el tercera és que, com a marca, els podem oferir una formació continuada que proporcionarà a aquests joves, i al personal de la xarxa oficial de concessionaris tot el que han de saber de la mecànica”, afirma Víctor González, director de YAMAHA Motor Europe N.V sucursal España.

La filosofia del Centre Politècnic Comastech es basa en tres pilars: aprendre fentfer de pont entre la indústria del metall, la mecànica i el món de l’educació, i també donar mà d’obra qualificada a un sector que actualment presenta una clara manca de tècnics. Sota aquestes premisses, s’ha construït l’acord amb Yamaha.

Més eines, més eficiència

La formació en mecànica nàutica tindrà un format dual i durarà dos cursos acadèmics. En total, 1.400 hores de continguts enfocats en tot moment en l’actualitat tecnològica del sector.

En aquesta línia, YAMAHA subministrarà a Comastech equipaments i l’accés a la base de coneixements de l’empresa nipona, i també accés a les seves proves de nivell per a assolir una titulació tècnica d’especialització en mecànica nàutica.

Raimond Franch, director de Comastech, confirma que “el balanç dels primers mesos de col·laboració és molt satisfactori, ja que el suport directe de YAMAHA posa molt més en valor la formació dels i les joves, en un sector que afronta permanents reptes tecnològics”.

Notícia anterior
Notícia posterior
PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere