Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

El Centre d’Art Lo Pati d’Amposta convida artistes i comissàries a sol·licitar una RESIDÈNCIA ARTÍSTICA d’un mes a Licenza, Itàlia durant els mesos de setembre, octubre o novembre de 2023

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

La convocatòria d’una RESIDÈNCIA ARTÍSTICA és part del nou programa de col·laboració del Centre d’Art Lo Pati d’Amposta i L’Aquila Reale: Centro d’Arte e Natura di Civitella di Licenza.

L’Aquila Reale Centre d’Art e Natura di Civitella di Licenza és un col·lectiu artístic, associació cultural i un centre cultural autogestionat, que compta amb una àmplia xarxa de sinergia territorial, i que està situat en la localitat de Licenza, a la Valle dell’Aniene, província de Roma, Itàlia.

El seu projecte es centra en la recerca i experimentació artística, intercanvi, aprenentatge, reflexió crítica i la difusió de les pràctiques i sabers locals, amb un enfocament en la vocació territorial, implicació comunitària, regeneració de l’espai públic i la recomposició dels llenguatges de l’art i la ciència.

El programa amb el que treballen ve a reforçar l’acció i participació intergeneracional a la Valle dell’Aniene, a través d’accions artístiques de col·laboració i implicació social

que uneixen els coneixements sostenibles, les pràctiques artístiques, les memòries i les problemàtiques de ser un poble cap a la despoblació. Els reptes que s’afronten són desafiants per les comunitats locals i la biodiversitat i l’ecosistema de la muntanya.

Es concentren en la comprensió, la percepció i el tractament de la vida a través de la vulnerabilitat, la interdependència i l’ecodependència amb la diversitat del pensamentcrític global i actual.

L’objectiu d’aquesta col·laboració és per fomentar la professionalització, la visibilitat, i el creixement artístic dels artistes i comissàries fomentant la mobilitat territorial.

El projecte va dirigit artistes i comissàries nacionals interessades a desenvolupar un procés de producció, creació o investigació. Es valoraran positivament aquells projectes que relacionin art i territori (naturalesa, muntanya, arqueologia, arquitectura, ruralitat, sostenibilitat, etc) a causa de la naturalesa i els propòsits dels dos espais.

Programa més detallat (pdf) … clicar aquí

Notícia anterior
Notícia posterior
PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere