Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

Tot a punt per l’EUTOPIA Week de Lisboa amb la Universitat Pompeu Fabra: “Una Europa millor”

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

La Universidade NOVA de la capital portuguesa acollirà, des del 19 fins al 23 de juny, la setena edició de la trobada.

L’EUTOPIA Week de Lisboa està a punt d’engegar motors. Després de París, Warwick, Göteborg, Barcelona, Brussel·les i Ljubljana, la Universidade NOVA de la capital portuguesa acollirà, des del 19 fins al 23 de juny, la setena edició de la trobada.

Cada EUTOPIA Week, que se celebra cada sis mesos, representa una fita en la construcció del projecte i la consolidació de l’Aliança EUTOPIA. Sota el lema “Una Europa millor”, l’Aliança oferirà diferents sessions de debat sobre les principals prioritats fixades per la Comissió Europea. En aquest sentit, hi haurà conferències i debats al voltant de l’economia verda, la transició digital, la reducció de les desigualtats, la veu de la Unió Europea al món, la defensa de la igualtat i la justícia social, i la democràcia europea.

Un dels principals reptes que aborda EUTOPIA a la trobada són els relacionats amb la nova forma de governança de l’Aliança. Més enllà d’aquestes trobades, a Lisboa es presentarà la nova estratègia de marca d’EUTOPIA i es reuniran també els diferents Grups de Treball del projecte MORE, així com el Consell d’Estudiants i el nou Academic and Staff Council, format per professors i personal de cada universitat.

La Universitat Pompeu Fabra comptarà amb una àmplia representació amb membres de l’equip de govern, professors, personal i estudiants. La universitat catalana, de fet, és la que coordina i lidera actualment el projecte més ambiciós de l’Aliança, EUTOPIA MORE.

En aquesta setena edició s’espera la participació de més de 400 representants de les deu universitats de l’Aliança, així com dels socis globals de l’Aliança.

Les deu universitats de l’Aliança EUTOPIA són: Universitat Babeș-Bolyai (Romania), Universitat Vrije de Brussel·les (Bèlgica), Universitat Ca’Foscari de Venècia (Itàlia), Universitat CY Cergy de París (França), Universitat Tècnica de Dresden (Alemanya), Universitat de Göteborg (Suècia), Universitat de Ljubljana (Eslovènia), Universitat NOVA de Lisboa (Portugal), Universitat de Warwick (Regne Unit) i la Universitat Pompeu Fabra.

.Què és EUTOPIA?

EUTOPIA és una aliança inclusiva de 10 universitats europees amb idees semblants que té com a objectiu convertir-se, el 2030, en un projecte obert, multicultural i confederat de campus interconnectats.

Del 2019 al 2022, l’exitós projecte pilot de l’Aliança, EUTOPIA 2050, va tenir com a objectiu superar les diferències legislatives matèria d’educació superior a nivell europeu i fer situar al mapa la idea de les universitats europees. Ara, EUTOPIA MORE, el nou projecte de l’Aliança continua amb aquesta visió i ha rebut una subvenció de 14,4 milions d’euros per posar els ciments de l’educació superior del futur a Europa sota els principis de la llibertat acadèmica, l’excel·lència, la sostenibilitat, la responsabilitat, la cooperació i l’obertura.

La Universitat Pompeu Fabra coordina aquest ambiciós projecte que ofereix oportunitats per a Estudiants de Grau i Màster, Investigadors i Personal Acadèmic.

Fotografía portada:  Universidade NOVA, a Lisboa.

Notícia anterior
Notícia posterior
PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere