Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

Universitat Pompeu Fabra: Els 10 films finalistes del +RAIN Film Fest, creats amb intel·ligència artificial, es poden veure a FILMIN aquesta setmana

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

La plataforma FILMIN difondrà entre el 19 i el 25 de juny els 10 films finalistes del +RAIN Film Fest, el primer festival europeu de cinema creat amb intel·ligència artificial (IA) que es va celebrar dimecres passat al campus del Poblenou de la Universitat Pompeu Fabra

La plataforma FILMIN difondrà durant tota aquesta setmana els 10 films finalistes del +RAIN Film Fest, el primer festival europeu de cinema creat amb intel·ligència artificial (IA), que es va celebrar dimecres passat al campus del Poblenou de la UPF. Aquests films, de directors i directores de fins a 8 nacionalitats diferents, es podran veure en aquesta plataforma des d’avui, dilluns 19 de juny, fins al proper diumenge, dia 25.

Entre els films que es difondran a través de FILMIN, s’hi troben els tres guardonats pel jurat del +RAIN Film Fest. Es tracta dels títols Of youth de Fran Gas (Espanya), que va guanyar el Premi a la millor pel·lícula; Kiss/Crash d’Adam Cole (Regne Unit), que va rebre el Premi especial del jurat; i  Algorithms of beauty de Miléna Trivier (Bèlgica), reconegut amb una Menció Especial.

També s’hi podran veure els altres set films finalistes, seleccionats d’entre les 48 candidatures, de fins a 15 països diferents, que es van presentar a la convocatòria internacional llançada pel RAIN Film Fest. A continuació, es detallen tots els títols finalistes del festival.

Of youth de Fran Gas (Espanya), Premi a la millor pel·lícula: 4:41 minuts

El film reflexiona sobre com la societat actual valora especialment la joventut i, per contra, relega les persones grans. Moltes de les imatges del film, generades amb IA, mostren éssers amb forma reptiliana d’estètica retro, coherents amb el caràcter pertorbador de la història, en què moltes persones veuen com els és robada la joventut i es converteixen en gent gran en qüestió de segons.

Kiss/Crash d’Adam Cole (Regne Unit), Premi especial del jurat: 1:16 minuts

Film basat en imatges creades amb IA que al·ludeixen a les similituds entre el xoc de dos vehicles i la col·lisió entre dues persones en trobades amoroses o sexuals.

Algorithms of beauty de Miléna Trivier (Bèlgica), Menció especial: 20 minuts

El film reflexiona sobre les similituds o diferències entre les flors reals, la seva representació material a través de manualitats i les flors virtuals creades amb IA.

Sarah Palin forever d’Eryk Salvaggio, finalista (Estats Units): 12:51 minuts

Narra la història d’una adolescent que s’ha passat tota la vida dins d’un míting polític que es repeteix una vegada i una altra dins d’un hangar de l’aeroport de Maine.

Extreme Access de Darius Shaoul i Gabriel Mcgee, finalista (Canadà): 9:28

Fillm realitzat amb imatges completament artificials, animades a mà, que reflexiona sobre com la nostra realitat està influïda per Internet i tecnologies.

Cosita del manglar de Carla Lombardo (Argentina), finalista: 4:13

L’obra contraposa la natura i els éssers vius amb les xarxes artificials de la IA. Els éssers vius estan representats amb el manglar, el nom què es coneixen els ecosistemes formats per arbres que creixen en zones salades a prop de les desembocadures dels rius en zones tropicals. L’ús de la IA es representa amb imatges creades artificialment partir de les indicacions humanes.

Portrait of the Jungle People d’Eddie Won (Malàisia), finalista: 14:50

L’obra homenatja l’avi del director, un guerriller comunista que va combatre les forces colonials britàniques a Malàisia a mitjan segle XX, amb imatges d’IA que recreen sobretot l’entorn de la jungla.

My Word de Carme Puche Moré (Espanya), finalista: 03:17

Projecte de creació audiovisual basat en la tecnologia d’intel·ligència artificial que reflexiona sobre els biaixos que reprodueixen les eines de la IA en el marc d’un sistema patriarcal i colonial.

January de Bruno Carnide (Portugal), finalista: 02:22

Film generat per complet amb intel·ligència artificial, que expressa la lluita dels artistes per recuperar la seva llibertat creativa en un entorn cada vegada més influït per la IA.

Abyss de Jeppe Lange (Regne Unit), finalista: 13:26

Abyss és una seqüència de 10.000 imatges encadenades, cadascuna de les quals presenta similituds amb la precedent i amb la següent.

Un festival per al debat, reflexió i experimentació sobre el cinema amb IA

El RAIN Film festival l’ha organitzat la Universitat Pompeu Fabra, amb el suport de la Generalitat i l’Ajuntament de Barcelona, és partner Runway i  forma part del programa del Sónar+D. Es tracta del primer festival europeu de cinema creat amb  IA, després del primer en l’àmbit internacional, AI Film Festival, organitzat per Runway el passat mes de febrer a Nova York. A més de reconèixer els millors films creats amb IA, la jornada va comptar amb activitats de debat, reflexió i experimentació sobre les implicacions ètiques, estètiques i polítiques que la IA planteja al món del cinema.

Després del festival, els films premiats també es van projectar els passats dijous i divendres, 15 i el 16 de juny, al Sónar+D celebrat al recinte firal de Montjuïc. També es difondran al Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB) en el marc de l’exposició que organitzarà sobre IA a partir de la tardor.

Es poden veure els films finalistes del +RAIN en el següent enllaç de FILMIN: https://www.filmin.es/festival/rain-film-festival

+++

Fotografia portada: Imatge del film “Sarah Palin forever”.

Notícia anterior
Notícia posterior
PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere