Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

Jaume Ventura director del Centre de Recerca en Economia Internacional i professor de la Universitat Pompeu Fabra, ha rebut el Premi Nacional de Recerca 2022

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

El president de la Generalitat de Catalunya Pere Aragonès i el conseller Nadal han lliurat el Premis Nacionals de Recerca 2022

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha mostrat aquesta tarda (20/06/2023) el “compromís” del Govern amb la recerca catalana perquè “apostar per la recerca i la innovació és apostar pel que ha fet de Catalunya la nació que és avui”. El cap de l’Executiu ho ha afirmat durant la 33a edició dels Premis Nacionals de Recerca, corresponents al 2022, que s’ha celebrat aquesta tarda al Teatre Nacional de Catalunya, on ha recordat que “gràcies al talent hem substituït les mancances del nostre país” com la falta de recursos naturals. “Aquest país està dotat de moltíssim talent i per això ens hem sortit de les dificultats que ens hem anat trobant”, ha conclòs.

Catalunya: 33a edició dels Premis Nacionals de Recerca

Els Premis Nacionals de Recerca 2022, fallats el passat 21 de novembre, han distingit en la seva categoria principal, el Premi Nacional de Recerca, l’economista Jaume Ventura, director i investigador sènior del Centre de Recerca en Economia Internacional (CREI), professor d’investigació de la Universitat Pompeu Fabra (UPF) i del Barcelona School of Economics (BSE). Llicenciat en Ciències Econòmiques i Empresarials per la Universitat de Barcelona (UB), doctor en Economia per la Universitat de Harvard i màster en Relacions Internacionals per la The Johns Hopkins University, Ventura està especialitzat en la recerca en macroeconomia i economia internacional i l’estudi de bombolles econòmiques.

Els Premis Nacionals de Recerca també han guardonat, en la categoria de Talent Jove, Júlia Vergara-Alert, investigadora principal del Centre de Recerca en Sanitat Animal (IRTA-CReSA) i cap de grup de la línia de Coronavirus Zoonòtics de l’IRTA. La guardonada és experta en coronavirus animals i zoonòtics com el virus de la diarrea epidèmica porcina i el coronavirus de la síndrome respiratòria de l’Orient Mitjà (MERS-CoV).

A més a més, la Fundació BBVA ha estat distingida en la categoria de Mecenatge Científic i la Fundació La Marató de TV3, pel programa televisiu “La Marató de TV3”, ho ha estat en la categoria de Comunicació Científica.

El Premi Nacional al Partenariat Publicoprivat en R+I ha estat per la iniciativa “UPF-CaixaBank-Economia en temps real”, que ha permès avaluar en temps real l’efecte dels ajuts públics en la reducció de la desigualtat causada per la pandèmia.

 Finalment, l’Institut de Ciències Fotòniques (ICFO) ha estat guardonat amb el Premi Nacional d’Innovació a la Creació d’una Empresa de Base Científica per la creació de LuxQuanta, que desenvolupa i comercialitza sistemes de distribució de claus quàntiques per encriptar les comunicacions d’entitats públiques i privades.

El Premis Nacionals de Recerca, convocats pel Govern i la Fundació Catalana per a la Recerca i la Innovació, fomenten el reconeixement social de la ciència i l’activitat en investigació, mecenatge, empresa, emprenedoria i comunicació.

Notícia anterior
Notícia posterior
PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere