Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

Tallers dels Grups de recerca OpenSystems i GAMA de la Universitat de Barcelona / Biblioteca Ignasi Iglésias-Can Fabra de Barcelona: “CRÒNIQUES DE LA CALOR”

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

2 Tallers adreçats a públic adult: Dimecres 5 i 12 de juliol, de 16.30 a 20.30h.

A càrrec dels grups de recerca OpenSystems i GAMA de la Universitat de Barcelona es realitzaran Dos Tallers denominats “Cròniques de la calor”.

L’estiu de 2022 va ser el més càlid registrat a la península ibèrica. Les prediccions auguren pel 2023 un estiu entre els 5 més càlids dels darrers 30 anys. Els episodis de calor extrema són cada vegada més freqüents i més intensos a les ciutats. Ara bé, la calor no ens afecta a tots per igual ni tampoc la vivim de la mateixa manera a tot arreu. 

Com es viu la calor als carrers del barri de Sant Andreu?

Respondre aquesta pregunta requereix la teva implicació. Et proposem formar part del projecte de ciència ciutadana “Cròniques de la calor”. 

La Biblioteca Ignasi Iglésias-Can Fabra serà el centre d’operacions i la base de logística per desenvolupar una recerca sobre la calor al teu barri durant el proper mes juliol de 2023.

Només tu tens experiència sobre la calor a Sant Andreu. Només tu perceps la calor quan camines d’un lloc a un altre. Només tu saps quins són els millor espais públics per estar-hi prenent la fresca. Només tu tens coneixement en quines places, cantonades, voreres o espais verds caldria mesurar amb major precisió la temperatura.

Juntament amb totes les persones participants, construirem les “Cròniques de la calor” de Sant Andreu. Documentarem les temperatures a escala humana i les combinarem amb les teves vivències i les del veïnat. Podrem així obtenir noves dades geolocalitzades totalment obertes per poder elaborar col·lectivament propostes per millorar el benestar de les veïnes.

Dos tallers presencials a la biblioteca:

– Dimecres 5 de juliol, de les 16.30 a les 20.30 horesElaboració de mapes col·lectius i mesures de la temperatura.

-Identificació del llocs i trajectes d’interès

-Mesura de la temperatura al barri durant un recorregut a peu

– Dimecres 12 de juliol, de les 16.30 a les 20.30 hores. Interpretació de les dades i experiències personals.

-Elaboració i interpretació de mapes del barri

-Escriptura de relats relacionats amb la teva vivència personal amb la calor

Tallers amb places limitades. Inscripció prèvia a partir del dilluns 19 de juny a les 16 hores.

“Cròniques de la calor” és un projecte impulsat pels grups de recerca OpenSystems i GAMA de la Universitat de Barcelona i amb la col·laboració de la Biblioteca Ignasi Iglésias-Can Fabra.

Notícia anterior
Notícia posterior
PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere