Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

Universitat d’Alacant: L’Institut Valencià de Competitivitat Empresarial finança la tercera edició del Programa Superior de Direcció de Parcs Empresarials

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

Està impartit per la Universitat d’Alacant i permet la formació de 24 professionals per a la direcció i gestió d’àrees industrials

Compta amb 200 hores lectives combinant videoconferències i tallers pràctics, així com l’elaboració i presentació d’un projecte

L’Institut Valencià de Competitivitat Empresarial (Ivace) finança amb 22.500 euros la tercera edició del Programa Superior de Direcció de Parcs Empresarials que està impartint la Universitat d’Alacant i compta amb la col·laboració de la Federació Valenciana de Parcs Empresarials, Fepeval, per a la formació de 24 professionals en la direcció i gestió d’àrees industrials.

Es tracta d’un programa superior que s’imparteix de manera semi presencial, combinant classes lectives per videoconferència i tallers pràctics, així com l’elaboració i presentació d’un projecte, amb una duració total de 200 hores.

Amb aquesta formació es pretén ajudar a professionalitzar la figura dels gestors i directors de parcs industrials amb coneixements i dotant-los de les eines necessàries per a optimitzar la labor que desenvolupen.

És també un reconeixement a la figura dels gestors d’àrees empresarials, que suposen un element diferenciador en aquells espais industrials en els quals estan implantats.

Un altre dels objectius és dinamitzar, potenciar i consolidar la gestió integral en àrees industrials en aspectes com la seguretat, gestió econòmica i comercial, innovació i competitivitat, medi ambient, urbanisme, compres, cooperació inter empresarial, etc.

Aquesta acció s’emmarca en la línia nominativa que l’Ivace destina anualment a Fepeval per a donar a conéixer la Llei de gestió, modernització i promoció de les àrees industrials i impulsar les accions en ella contemplades.

D’aquesta manera, la formació del Programa Superior està plenament alineada amb els objectius de la citada Llei, que és la primera a nivell nacional a introduir la figura de la gerència de l’àrea industrial com a element clau per a la professionalització de la gestió d’aquests espais econòmics compartits.

Contingut

El Programa consta de set blocs de contingut: introducció a les àrees d’activitat econòmica, urbanisme aplicat als parcs empresarials, conservació i gestió dels parcs empresarials, planificació estratègica i gestió de projectes en àrees d’activitat econòmica, prestació de serveis de valor afegit en les àrees d’activitat econòmica, objectius de desenvolupament sostenible aplicable a les àrees d’activitat econòmica i dinamització i promoció econòmica dels parcs empresarials i les seues empreses.

El període lectiu finalitzarà el pròxim 27 de juny i la presentació dels projectes finals tindrà lloc del 12 al 14 de setembre de 2023.

Durant el mes de juny s’ha produït una visita per part dels professionals al Parc Empresarial El Belcaire de la Vall d’Uixó per a conéixer l’experiència de l’Entitat de Gestió i Modernització, i al setembre està previst visitar Elx Parc Empresarial.

+++

Fotografia: Parc Empresarial El Belcaire de la Vall d’Uixó.

Notícia anterior
Notícia posterior
PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere