Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

Projecte “Robots per la Salut Emocional”: Joves nouvinguts de la Fundació Comtal es converteixen en GAME MASTERS

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

A través del projecte “Robots per la salut emocional” l’entitat ha donat continuïtat a la feina que fa per trencar l’escletxa digital i millorar el benestar emocional dels infants i joves que atenen. 

El resultat del treball fet per 14 joves nouvinguts ha estat la creació d’un joc que permet treballar amb infants l’educació emocional a través de la programació basada en la robòtica, el disseny i la impressió 3D. 

A l’acte de presentació del joc va assistir el regidor de Ciutat Vella, Albert Batlle. 

El projecte “Robots per la Salut Emocional” liderat pels joves nouvinguts del programa Construeix-te de la Fundació Comtal, i dinamitzat des del GarageLab, ha donat continuïtat a la feina que fa l’entitat per trencar l’escletxa digital i millorar el benestar emocional dels infants i joves que atenem. 

El resultat del treball ha estat la creació d’un joc educatiu a través de la programació basada en la robòtica que permet treballar l’educació emocional.   

“La idea del projecte va sorgir  per tal de donar resposta al malestar emocional que la pandèmia i altres factors ha provocat en els mateixos infants i joves de la fundació”- Explica Noemi Expósito, coordinadora de l’àrea socioeducativa de l’entitat. 

El projecte es va poder iniciar el mes de novembre i les primeres sessions es van dedicar a l’adquisició de competències bàsiques digitals dels joves nouvinguts del programa Construeix-te de la fundació. 

L’Elvira Mora, dinamitzadora del GarageLab, explica que “al setembre gairebé ningú tenia coneixements informàtics. Ara saben fins i tot programació. Estem satisfetes perquè hem aconseguit trencar l’escletxa digital amb la què molts venien“. 

Els joves que participen en el desenvolupament del joc fa poc temps que estan al país. Per això treballar en projectes com aquest, a més de formar-los en matèries que fins al moment no havien après, els serveix per millorar les competències lingüístiques.  

L’Aymana el Mokaddam, game màster del joc educatiu  i alumne del programa Construeix-te explica que “participar en este proyecto que sirve para ayudar a saber identificar mejor las emociones me ha parecido muy importante. Nosotros hemos aprendido mucho con la robótica, que no es fácil, y también hemos mejorado el idioma 

A l’acte de presentació del joc va assistir el regidor de Ciutat Vella, Albert Valle, la responsable de comunicació de Veepee Marta Olivé, i Montserrat Cereza, directora territorial de relacions institucionals de Catalunya i Aragó de la Fundació Orange. 

Notícia anterior
Notícia posterior
PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere