Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

EDITORIAL: Les universitats catalanes no haurien d’estar a la Taula Nacional de l’Aigua?

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

Preguntar perquè les nostres universitats de Catalunya no estant institucionalment implicades a la Taula Nacional de l’Aigua alguns els hi crea perplexitat i que no és el seu “negociat” i els més informats ens diuen que indirectament ja hi són a traves d’algun institut de recerca que en formen part.

Creiem, que com en altres ocasions, les universitats de Catalunya segueixen no estant presents o sigui implicades, en temes centrals de País, que a més de centrals, necessiten consens i solucions.

Certament que en la composició de la Taula Nacional de l’Aigua la formen una trentena d’entitats, entre administracions, agrupacions agràries, sindicats, organitzacions empresarials, ambientals, turístiques, socials i també de recerca.

Aquestes entitats de recerca són quatre: el Clúster de l’Aigua (CWP), el Centre de Recerca Ecològica i Aplicacions Forestals (CREAF), l’Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentàries (IRTA) i l’Institut Català De Recerca De L’Aigua (ICRA).

I d’acord, al Clúster hi tenim com a socis la Universitat de Girona i la Universitat Politècnica de Catalunya o a l’ICRA novament hi tenim la Universitat de Girona.

Però la qüestió és simple: les universitats públiques i privades no poden estar desaparegudes institucionalment, desapareguts els seus dirigents i desapareguda la seva marca o sigui model, en tot tipus d’estratègia de País que ens impliqui a tots per fer molt més resilient Catalunya davant d’una escassetat del que sigui, en aquest cas l’aigua, que tothom sap que és un problema enorme.

A part de que la universitat no només és una fabrica de recerca, cada dia més, cal redefinir la universitat com institució docent i el seu lligam amb la societat que se suposa serveix.

I hauríem de ser més pro-actius: les nostres universitats no només haurien d’estar presents a qualsevol iniciativa potent de servei, a més, haurien de liderar les solucions, implicant les seves comunitats universitàries a tots els nivells. 

Notícia anterior
Notícia posterior
PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere