Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

ESADE – Universitat Ramon Llull: Primera Jornada Anual del Club WE -Women Empowerment- d’Esade Alumni

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

“Les empreses juguem un paper clau i tenim responsabilitat com a motor de transformació social”, ha destacat Laura Ros, directora general de Volkswagen Espanya i antiga alumna d’ESADE durant la seva intervenció a la I Jornada Anual del Club WE Esade Alumni. La directiva, ha assenyalat que “l’esforç, la dedicació i la passió” per la seva feina han marcat el camí de la seva trajectòria.

Durant la seva ponència, Ros ha incidit que “les polítiques de recursos humans de les companyies són determinants a l’hora d’avançar en polítiques de diversitat i igualtat de gènere” i que, per això, “no es poden deixar únicament en mans del departament de RR HH, sinó que requereixen la involucració del CEO en primera persona”. “Aconseguir diversitat a les empreses requereix invertir la mateixa energia, passió i convenciment que posem en els altres objectius de negoci; ha de formar part de la cultura empresarial i ser una aposta ferma del comitè de direcció de la companyia”, ha dit. A més, la directiva ha parlat sobre la necessitat de tenir referents, així com de “la tasca pendent d’atreure més dones cap a carreres STEM” i ha posat èmfasi que “la igualtat en el pla professional només és realitzable amb igualtat en el repartiment de tasques a l’àmbit personal”.

Premis “Women Forward Awards”

Durant la I Jornada Anual del Club WE -Women Empowerment- d’Esade Alumni, s’ha celebrat la primera edició dels guardons Women Forward Awards, que ha reconegut Belén Garijo, CEO de Merck, amb el Premi a la Trajectòria Professional, i la companyia Agbar amb el Premi a la Contribució Empresarial a la Paritat de Gènere.

El jurat dels premis ha volgut destacar la tasca i la trajectòria de Garijo, que s’ha convertit en un referent de l’accés de les dones a alts càrrecs de responsabilitat, en haver tingut destacats càrrecs al sector farmacèutic. La seva posició al capdavant de la multinacional Merck, companyia líder mundial en ciència i tecnologia, centrada especialment a les àrees de la salut, les ciències de la vida i l’electrònica, l’ha convertit en la primera dona que lidera una companyia del DAX alemany. “La seva capacitat per trencar barreres la converteix en un referent internacional a la indústria farmacèutica. A més, el seu compromís a favor de la diversitat i la inclusió l’ha portat a impulsar a la companyia unes polítiques el resultat de les quals ha estat un notable increment de la pluralitat de perfils als llocs directius”, segons el jurat d’Esade Alumni.

Per la seva banda, la companyia de gestió del cicle integral de l’aigua Agbar ha rebut el reconeixement pel seu compromís amb la incorporació de dones als òrgans de govern, equips directius i en tots els àmbits de l’empresa. El jurat ha destacat “la ferma determinació de la companyia, del seu president, Ángel Simón, i el seu equip directiu a establir una cultura que promogui la diversitat i la inclusió”, fet que ha portat Agbar a ser reconeguda com una de les primeres empreses a impulsar un pla d’igualtat que ha aconseguit, com a resultat, una presència majoritària de dones al consell d’administració, així com l’accés de dones a llocs de rellevància i la seva presència continuada en el debat social sobre paritat de gènere, entre d’altres . Ha recollit el premi Marta Colet, directora de Transformació, Organització, Control i Persones d´Agbar i antiga alumna d’Esade.

El jurat està format per representants acadèmics i professionals, com Eugenia Bieto, antiga directora general d’Esade i presidenta del Club WE Esade Alumni; Cristina Giménez, professora i directora d´Identitat i Missió d´Esade; Laura Ros, directora general de Volkswagen Espanya, o Toni Ruiz, CEO de Mango, entre d’altres.

+++

Fotografia: D’esquerra a dreta: Marta Colet, directora de Transformació, Organització, Control i Persones d’Agbar; Eugenia Bieto, antiga directora d’Esade i presidenta del Club WE Esade Alumni; Laura Ros, directora general de Volkswagen Espanya; Irene Mora Garijo, Corporate Marketing Derma Cosmetics a ISDIN (filla de la premiada Belen Garijo, que ha recollit el premi en nom seu) i Patricia Valentí, directora d’Esade Alumni.

Notícia anterior
Notícia posterior
PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere