Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

Dissabte de Macro-examens de la Generalitat de Catalunya per un Procés d’estabilització de la Funció Docent i d’estabilització de Funció Pública

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

36.000 aspirants opten a una de les 14.000 places de mestre i professor que s’oferten

El dissabte 1 de juliol, més de 36.000 persones s’han examinat en la convocatòria més gran que ha fet mai Educació. opten a una de les 14.200 places de mestres i professors que s’ofereixen en una convocatòria extraordinària d’oposicions.

I és que la Direcció General de Professorat i Personal de Centres Públics ha assumit la planificació i execució d’un procés extraordinari d’estabilització de la plantilla a partir de dos concursos paral·lels: un d’excepcional de mèrits i un altre d’oposició extraordinari.

Per donar cabuda a tots els candidats, s’han constituït 310 tribunals en 146 seus diferents. Això ha comportat mobilitzar 1.550 docents que formen part dels tribunals.

Els candidats s’han afrontat a l’examen teòric, i al llarg del mes juliol se’ls convocarà de forma individual per fer la defensa de la unitat didàctica que ja han entregat.

Un cop passades les dues proves, als que les hagin superat se’ls farà la suma de mèrits i el mes de setembre de l’any vinent, el 2024, faran els quatre mesos de pràctiques obligatòries.

El procés ha d’haver acabat abans del 31 de desembre de 2024 i suposarà l’estabilització de 27.097 nous funcionaris docents. Entre mestres i professors ara hi ha un alt percentatge d’interinitat –un 35%–. Amb la convocatòria d’aquestes oposicions, i una altra d’ordinària que està previst que es faci l’estiu del 2024, s’espera que el percentatge es redueixi fins al 8%.

Per altra banda, també s’ha convocat un concurs excepcional de mèrits que es tancarà el 5 de setembre d’aquest any. Més de 37.000 aspirants de tot l’Estat s’hi han presentat i s’han ocupat 12.800 places. 

La repetició de les polèmiques proves d’interins anul·lades per queixes i incidències

Les oposicions anul·lades del 29 d’abril es faran en dos torns, el primer fou aquest dissabte i el segon el 8 de juliol.

3.648 persones repeteixen avui les oposicions de la funció pública que la Generalitat va anul·lar després de detectar irregularitats i rebre milers de queixes per incidències en els exàmens del 29 d’abril.

Opten a 477 places convocades en els cossos d’agents rurals, execució penal i laborals transversals.

El pròxim dissabte, 8 de juliol, repetiran la prova la resta de persones que es van presentar a les oposicions anul·lades: 9.886 persones per a 1.344 places convocades en l’àmbit de la funció pública, com ara tècnics generals, juristes, administratius i tècnics especialistes.

Irregularitats i polèmica fa dos mesos

Tot plegat per esmenar el daltabaix del 29 d’abril, quan hi va haver tota mena d’incidències a les proves, que van provocar retards, l’ús de mòbils durant els exàmens i sales amb una capacitat massa petita per la quantitat de persones que hi havia convocades.

Aquests problemes finalment van portar la Generalitat, d’acord amb els sindicats, a anul·lar totes les proves per evitar futures impugnacions.

Les proves van ser gestionades per l’empresa Cegos, a qui la Generalitat demana una indemnització econòmica pel daltabaix.

Cegos, per la seva banda, nega qualsevol responsabilitat i acusa el Govern d’haver incomplert terminis i no haver facilitat la informació necessària per assumir la logística de les proves amb totes les garanties.

Aquest dissabte, 415 voluntaris funcionaris públics s’ocuparan de la coordinació, d’informar els aspirants i la vigilància en les 158 aules previstes per acollir exàmens. El pròxim 8 de juliol seran 928 persones.

La valoració del govern de la Generalitat de Catalunya

La consellera Vilagrà ha destacat que totes les proves s’han dut a terme de forma “impecable” i ha agraït el “compromís i l’esforç” de les persones que han treballat per fer-ho possible.

La consellera Simó ha valorat molt positivament el ‘superdissabte’ d’oposicions extraordinàries, que ha quintuplicat en volum el procés de més convocatòria dels últims 5 anys.

Notícia anterior
Notícia posterior
PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere