Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

Fundació Bofill: “A Catalunya només el 14% de l’alumnat amb necessitats de suport educatiu rep alguna ajuda”

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

La Fundació Bofill amb seu a Barcelona alerta que la situació socioeconòmica de les famílies afecta els resultats acadèmics dels infants

A Catalunya hi ha 157.233 alumnes amb necessitats específiques de suport educatiu causades per la situació socioeconòmica de les seves famílies o pel fet d’haver arribat recentment al país. Segons la Fundació Bofill, només el 14% va rebre el curs passat algun tipus d’ajuda econòmica del Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya per fer front a aquestes necessitats.

“Si aquestes necessitats no són correctament adreçades, són un clar predictor de l’abandonament educatiu, condemnant-los així al fracàs escolar i perpetuant la injustícia social”, afirmen des de la fundació. 

Existeixen notables diferències de puntuació en les proves de competències entre l’alumnat escolaritzat en centres d’alta complexitat, i per tant més vulnerable, i aquell en centres de baixa complexitat. D’acord amb les dades de l’informe PISA, l’alumnat amb un alt estatus socioeconòmic tendeix a obtenir millors resultats en les proves de competències que no pas el d’un estatus baix. Aquestes diferències arriben fins als 18 punts percentuals en algunes competències.

En referència a l’impacte de la pandèmia en l’aprenentatge de l’alumnat, segons la Fundació Bofill, els alumnes d’entorns desfavorits s’han vist més afectats. A Catalunya es calcula que aquesta pèrdua d’aprenentatges per la pandèmia equival a entre 3 i 4 mesos d’escolarització.

La Fundació Bofill ha impulsat un projecte de suport socioeducatiu que ha arribat a més d’11.500 alumnes en 230 centres educatius repartits entre Catalunya, Andalusia, Ceuta i Melilla. “Cal una política educativa que garanteixi programes de suport socioeducatiu imprescindibles per acompanyar especialment l’alumnat amb més dificultats. Les oportunitats d’èxit educatiu no poden dependre de la capacitat econòmica de les famílies”, recalquen des de l’entitat.

Notícia anterior
Notícia posterior
PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere