Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

Com fer un calendari de FUNDRAISING per a ONGs i associacions d’estudiants

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

Fundraising: Recaptació de fons.

Un aspecte clau de desenvolupament per a ONG i l’associacionisme universitari i escolar és el calendari de Fundraising.

Presentem 10 senzills passos per poder dissenyar un calendari de recaptació de fons al qual afegir la perspectiva i necessitats úniques que fan diferent a la teva ONG i associació.

La implementació d’un calendari de Fundraising és un procés que necessita temps i molta reflexió, canvis i idees al darrere.

En aquest text el que volem és oferir una guia senzilla a través de la qual, seguint aquests 10 passos, pugueu crear una proposta de calendari de recaptació de fons. Un “esquelet”, per dir-ho així, des del qual partir i afegir capa a capa les característiques de la teva organització i ajustar a la seva missió, valors i necessitats.

1. Posa’t una sèrie de metes i objectius: Abans de posar fil a l’agulla, hi ha el primer pas que, un cop superat, la resta fluirà d’acord amb les metes i objectius financers proposats aquí. Això inclou una xifra aproximada de l’objectiu de recaptació i en què serà invertit.

2. Fonts de finançament: Tot seguit, establir les fonts adequades de finançament de l’ONG és un element particular de cada entitat. Analitza quines tens a la teva disposició o abast: des de donacions de socis i sòcies particulars, empreses o persones individuals fins a subvencions, esdeveniments, serveis….

3. Fes un calendari anual: Entrem a la qüestió principal. Un calendari complet que inclogui les dates assenyalades per a l’ONG, els elements clau que vulguis incorporar i les activitats de fundraising que cal dur a terme. Cada mes o trimestre pot estar dedicat a un objectiu concret o una estratègia diferent.

4. Planifica esdeveniments: Estudia els esdeveniments de recaptació de fons que estiguin a la teva mà organitzar. Una cerca per internet d’activitats similars de fundraising que estiguin fent altres organitzacions com competicions esportives, subhastes, concerts benèfics, maratons, tallers… Esdeveniments que donin a conèixer la vostra missió, involucrin la ciutadania i atreguin nous socis.

5. Facilita un sistema de donacions regulars: Habilita a la web un sistema de donació periòdic/regular que ofereixi totes les garanties. És a dir, un sistema transparent, que especifiqui on van aquests diners i així fomenti la sostenibilitat financera de l’organització. Mailings, correus personalitzats, butlletins i xarxes socials són bons canals de difusió per promocionar aquestes campanyes.

6. Marca les dates assenyalades: Identifica dates destacades i especials al calendari per aprofitar tant esdeveniments temàtics com Nadal o els dies de celebracions populars per a campanyes de recaptació, fins dates que estiguin alineades amb la missió de la teva entitat o emmarcades al Tercer Sector com el Dia Mundial del Refugiat o del Medi Ambient.

7. Presenta projectes a subvencions del govern o entitats privades: Investiga les convocatòries a què pots aplicar projectes i iniciatives que permetin l’expansió de l’entitat i ofereixin una font alternativa de finançament. Apunta aquestes convocatòries al calendari i planifica d’acord amb els terminis de presentació i les seves temàtiques.

8. Crea i difon contingut rellevant: Ofereix contingut de qualitat i rellevant que tingui el potencial d’assolir nous grups d’interès (ciutadans, empreses, institucions, ONG afins) i individus perquè puguin conèixer la teva entitat, valors i missió a través de canals com RRSS, blocs, vídeos, infografies, posts… Això es reflecteix de manera òptima en un calendari de continguts que registri les temàtiques i canals de difusió.

9. Implementa un sistema d’agraïment: estableix un sistema de seguiment a persones que hagin donat de qualsevol forma, o realitzat voluntariat, per agrair-los de manera personal i propera la seva contribució a l’organització i fer-los sentir valorats i part de la feina que fa l’ONG.

10. Avalua, monitora i innova: Un cop tancats el calendari, fes una avaluació en relació a les metes i objectius que vas marcar al pas 1. Perquè la tasca final no sigui tan àrdua, avalua el rendiment i els resultats de manera periòdica al llarg de l’any. Què ha funcionat? Què cal millorar? Aprèn i reajusta d’acord amb els reptes i els èxits obtinguts. La millora i el creixement evoluciona i canvia constantment, només has de recordar què us fa únics.

+++

Text: Idees de la Fundació Hazloposible.

Notícia anterior
Notícia posterior
PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere