Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

L’Institut Valencià de la Joventut convoca 93 places per a estudiants a les residències juvenils d’Alacant, Castelló de la Plana i Benicarló

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

El programa inclou allotjament i pensió completa

S’ofereixen 10 beques per a l’exempció del 70% de les quotes mensuals, que es podran sol·licitar entre el 4 i el 17 de juliol

L’Institut Valencià de la Joventut (IVAJ) ha convocat un total de 93 places a les residències juvenils d’Alacant, Castelló de la Plana i Benicarló per a joves estudiants i també per als que realitzen alguna activitat esportiva, cultural o d’índole similar durant el curs acadèmic 2023-2024.

Aquesta convocatòria es realitza amb la finalitat d’afavorir les possibilitats d’allotjament i manutenció dels i les joves que, per raó d’estudis, s’han de desplaçar fora del domicili habitual i residir durant tot l’any acadèmic a la localitat on cursaran els seus estudis.

Per al proper curs 2023-24, la residència juvenil universitària La Florida d’Alacant ofereix un total de 42 places a habitacions individuals amb bany; la Residència Juvenil la Mare de Déu del Lledó ofereix 32 places, 24 en habitacions dobles i 8 en habitacions individuals, amb bany compartit cada dues habitacions. Per part seva, la residència Sant Crist del Mar de Benicarló ofereix 19 places en habitacions dobles.

El programa inclou allotjament i pensió alimentària completa que constarà de desdejuni, dinar i sopar. El preu mensual establert no inclou el servei d’alimentació durant els caps de setmana, des del sopar del divendres fins al sopar del diumenge, a les residències juvenils la Mare de Déu del Lledó i Sant Crist del Mar, però sí l’allotjament. Això no obstant, si la residència pogués prestar aquests serveis, els preus a aplicar serien els següents: esmorzar: 1,00 euros; dinar: 4,00 euros i sopar 3,00 euros.

Les persones que sol·licitin una plaça en alguna de les residències juvenils objecte d’aquesta convocatòria hauran de tenir una edat compresa entre els 14 i 30 anys, ambdós inclosos, en finalitzar el termini de presentació de sol· licituds.

Beques

A més, l’IVAJ ofereix 10 beques que consistiran en l’exempció del pagament del 70% de les quotes mensuals que correspondria abonar durant els mesos de setembre a desembre del 2022, i dels mesos de gener a juny de 2023. Respecte a les quotes mensuals que es puguin haver satisfet ja, es procedirà a la devolució del percentatge corresponent del preu de cada quota mensual.

A les bases publicades al Diari Oficial de la Generalitat Valenciana (DOGV) s’estableix que podrà ser beneficiari d’aquestes places l’alumnat que cursi estudis conduents a títols oficials impartits per les universitats del País Valencià.

També podran sol·licitar-les els estudiants que cursin cicles formatius o ensenyaments artístics, ensenyament secundari, batxillerat o estudis universitaris i els estudiants estrangers que participin en accions de programes europeus o altres programes de cooperació internacional.

Tant per als estudis universitaris com per als no universitaris, es considera curs acadèmic lectiu el que, en el seu moment, fixin la universitat corresponent i la conselleria competent en matèria d’educació. Així mateix, la plaça que se n’obtingui s’estendrà fins a la finalització dels estudis oficials.

Les sol·licituds podran presentar-se, entre avui dimarts, 4 de juliol, i el dilluns 17 de juliol, al registre de l’Institut Valencià de la Joventut ubicat a València, als de les unitats territorials de l’IVAJ a Alacant i a Castelló de la Plana, a les pròpies residències juvenils o en qualsevol dels procediments administratius establerts.

Fotografia: Residència juvenil La Florida d’Alacant.

Notícia anterior
Notícia posterior
PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere