Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

Els Centres Belfer i el Shorenstein de la Harvard Kennedy School han elaborat el Document: “Towards Digital Platforms and Public Purpose: Final Report of the Democracy and Internet Governance Initiative”

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

Harvard University • Harvard Kennedy School • Belfer Center for Science and International Affairs • Shorenstein Center for Media, Politics and Public Policy

En un món cada cop més digital i interconnectat, les plataformes han sorgit com a poderosos intermediaris que donen forma a les nostres experiències en línia, interaccions socials i accés a la informació. Tot i que les plataformes han aportat nombrosos beneficis, ara hi ha un reconeixement aclaparador dels seus possibles efectes negatius sobre els individus, la societat i la democràcia. Des de la difusió de la desinformació i els problemes de privadesa fins al ciberassetjament i els biaixos algorítmics, aquests danys exigeixen una comprensió integral i matisada, així com estratègies de mitigació.

El Document serveix d’informe resum per a la “Democracy and Internet Governance Initiative”, una iniciativa conjunta durant dos anys entre el Belfer Center for Science and International Affairs i el Shorenstein Center for Media, Politics and Public Policy, tots dos Centres de la Harvard Kennedy School de la Harvard University.

El Document aprofundeix en la raó i els components d’un nou enfocament centrat en el risc per analitzar i abordar els impactes negatius de les plataformes digitals. També explora les dimensions clau que s’han de tenir en compte a l’hora d’avaluar el risc de la plataforma, com ara la salut mental i física, la seguretat financera, la privadesa, el benestar social i reputacional, la seguretat professional, la sobirania i la força dels béns públics.

A continuació, el Document subratlla la necessitat i el valor d’esquemes de divulgació integrals per entendre millor la causa i l’efecte de les plataformes digitals i els productes relacionats dins l’àmbit d’un marc de risc. Mitjançant l’establiment d’organismes d’establir estàndards dedicats a abordar els riscos detallats, argumentem que aquesta és la infraestructura necessària per a una regulació sostenible i un autogovern dinàmic i orientat a un propòsit públic.

Al llarg de cada secció, pretenen subratllar la importància de la participació dels grups d’interès en el procés de govern. Les mateixes plataformes, organitzacions de la societat civil, responsables polítics, investigadors i usuaris tenen perspectives, experiències i jurisdicció importants necessàries per mitigar eficaçment els danys de les plataformes digitals. La implicació de totes les parts interessades de manera col·laborativa millorarà la rellevància, la legitimitat i la pràctica del marc.

En definitiva, l’enfocament basat en el risc i les recomanacions posteriors tenen com a objectiu contribuir a un enfocament més informat i proactiu de la governança de la plataforma. En reconèixer i abordar els riscos associats a les plataformes, i enfrontant-nos al problema generalitzat de l’asimetria de la informació, on les empreses tecnològiques retenen dades i informació importants sobre l’impacte dels usuaris i la comunitat, podem treballar per fomentar un ecosistema digital més saludable, responsable i inclusiu que respecti l’usuari. drets, promou un comportament responsable de la plataforma i salvaguarda els principis democràtics que sustenten les nostres societats.

Document íntegre … clicar aquí

Notícia anterior
Notícia posterior
PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere