Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

FECYT presideix l’Aliança de Diplomàcia Científica de la Unió Europea

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

La “Fundación Española para la Ciencia y la Tecnología” (FECYT) ha assumit la presidència de l’Aliança de Diplomàcia Científica de la Unió Europea a la seva Assemblea General celebrada el passat 30 de juny de 2023. FECYT és soci fundadora de l’Aliança, que actualment compta amb 29 membres.

Aquesta iniciativa d’institucions europees amb interès en diplomàcia científica té per objectiu connectar i nodrir la comunitat de diplomàcia científica de la UE per abordar desafiaments globals a través de la col·laboració dels seus membres, l’assessorament i la formació i la capacitació en la matèria.

FECYT reconeix el testimoni de mà de l’Associació d’Alumnes Marie Curie (MCAA, per les sigles en anglès), associació internacional de beneficiaris del programa europeu i membre de l’aliança que ha ostentat la presidència durant l’últim any. Durant els propers mesos en què Espanya assumeix la presidència, l’Aliança recolzarà les iniciatives encaminades a la creació d’un marc europeu de diplomàcia científica, promourà la inclusió de nous socis i explorarà oportunitats per a la seva consolidació.

L’Aliança de Diplomàcia Científica de la Unió Europea és una iniciativa col·laborativa que sorgeix dels projectes S4D4C, InsSciDE i EL-CSID amb l’objectiu de fomentar la comunitat de diplomàcia científica a Europa. La iniciativa va ser anunciada el 19 de març de 2021 durant la celebració de la Conferència de cloenda del projecte europeu “Using science for/in addressing global challenges-S4D4C”.

Els tres projectes van ser finançats pel programa Horitzó 2020 de la Unió Europea, el programa marc d’investigació i desenvolupament per al període comprès entre els anys 2014 i 2020. científica i tendiran ponts entre el món científic i diplomàtic, amb l’objectiu de comprendre i facilitar com els desafiaments globals poden abordar junts d’una manera més eficient.

Sobre la base dels seus resultats, amb la idea d’estructurar i ampliar les xarxes europees que operaran de les activitats del projecte, diverses parts es comprometen a fomentar encara més la comunitat de recerca i construir relacions a través de l’Aliança .

Notícia anterior
Notícia posterior
PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere