Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

La Xarxa Vives d’Universitats aprova la Carta Universitària de la Llengua

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

El Consell General de la Xarxa Vives d’Universitats, integrat pels 22 rectors i rectores de les universitats membres, ha aprovat en la sessió ordinària celebrada a la Universitat Jaume I (UJI) de Castelló de la Plana, la Carta Universitària de la Llengua.

La missió de la Carta és treballar conjuntament per donar un impuls a la llengua catalana (valencià, segons la denominació oficial estatutària al País Valencià) en l’ús institucional, en la gestió, la docència, la recerca, la publicació i la comunicació de les universitats de la Xarxa Vives, amb la finalitat d’enfortir la llengua pròpia en l’esfera acadèmica.

El document, aprovat per unanimitat pel Consell General, estableix un marc per al seguiment de la política lingüística, a través de principis, recomanacions i indicadors, i sempre tenint en compte el marc legal dels diferents territoris del domini lingüístic.

El Consell General ha destacat que l’aprovació de la Carta Universitària de la Llengua suposa un pas decidit que permetrà l’avanç social de la llengua pròpia en la universitat i, per extensió, en el conjunt de la societat.

Com explica el document, l’activitat de les universitats de la Xarxa Vives es desenvolupa en un context creixent de diversitat lingüística. Per això, les universitats de la Xarxa Vives es comprometen socialment i públicament a enfortir i garantir els usos i les actituds favorables a la llengua pròpia.

La Carta Universitària de la Llengua ha de permetre la particularització d’estratègies per a ser viable com a marc comú, preservant la identitat de cadascun dels territoris i encarant reptes com la transformació tecnològica, el multilingüisme i la globalització. La metodologia d’adscripció variable que s’ha previst és la mateixa que s’utilitza en la Carta Europea de les Llengües Regionals o Minoritàries, tractat internacional aprovat a Estrasburg (França) el 1992.

Notícia anterior
Notícia posterior
PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere