Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

Estudiants excloses de les UNIVERSITATS IRANIANES per negar-se a portar HIJAB

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

S’ha informat que almenys 60 estudiants de l’Iran han estat excloses de la universitat per infringir la llei obligatòria del hijab del país.

Vídeos compartits recentment per periodistes ciutadans mostren l’assetjament de dones i nenes als metro, carrers i campus universitaris per part de comitès disciplinaris i civils pro-règim. Desafiament, les estudiants universitàries de tot el país s’han gravat sense mocador.

Diverses dones activistes han dit que les detencions i detencions de dones joves estan augmentant. Van dir que han estat advertits de greus conseqüències si no compleixen la llei obligatòria del hijab.

“Ens estan expulsant massivament del campus per negar-nos a portar un hijab, i en els últims dies hi ha hagut una repressió violenta contra nosaltres per haver-nos assegut pacíficament en protesta”, va dir un estudiant d’una universitat de Teheran. Va dir que els funcionaris de seguretat “ens van expulsar violentament de les aules”.

L’estudiant va dir que els seus professors havien estat atacats i prohibits del campus per donar-los suport.

El Consell d’estudiants de les universitats iranianes ha dit que almenys 40 estudiants van ser “suspeses condicionalment” de les classes per no “observar plenament” les regles del hijab. Tanmateix, l’ONG “The Human Rights Activists in Iran (HRAI)” diu que almenys 64 estudiants han estat suspesos i tres expulsats.

Parlant sota condició d’anonimat, un estudiant de la ciutat nord-est de Mashhad va dir: “M’han donat una bufetada amb suspensions temporals repetides per protestar el 40è dia de la mort de Mahsa Amini. Tenint en compte que el proper semestre tornaré a ser suspès, em quedaré un any sencer. Somio amb estudiar a l’estranger, però malauradament, donada la situació actual, el meu futur és fosc”.

Els estudiants també han dit que els equips de seguretat de la universitat estan atacant violentament els dormitoris i expulsant estudiants per compartir publicacions a les xarxes socials en suport dels manifestants i els condemnats a mort.

“Tres dies després de compartir una publicació sobre condemnes a mort, l’equip de seguretat de la universitat em va confiscar el telèfon després d’atacar la nostra residència”, va dir un estudiant de Teheran. “També van recollir cartells de protesta o qualsevol cosa relacionada amb la revolució en curs i ens van advertir de pitjors conseqüències.

“Dubto que els oficials que van entrar als nostres dormitoris siguin de l’equip de seguretat de la universitat. No els he vist mai abans. L’endemà, em van suspendre temporalment juntament amb tres dels meus amics”.

També es va advertir a l’estudiant que les seves notes del curs es marcarien com a zero.

Un altre estudiant a Teheran va dir: “L’administració universitària està actuant com un braç estès de la República Islàmica. Estava preparant les meves sol·licituds per a un màster a la UE, però em temo que ni rebré una carta de recomanació ni les qualificacions necessàries per a la meva sol·licitud. L’administració de la meva universitat m’ha advertit que obtindré zero notes si no em disculpo i no em retracto de les meves publicacions a les xarxes socials en suport de la revolució”.

Jasmin Ramsey, directora adjunta del Centre sense ànim de lucre per als Drets Humans a l’Iran, va dir que el govern iranià tenia una història ben documentada de perseguir estudiants universitaris acusats de participar en protestes pacífiques.

“Els desenvolupaments recents han revelat que els comitès disciplinaris universitaris de l’Iran han dut a terme ‘audiències’ simulades on els estudiants i professors són tractats com a culpables sense cap oportunitat de demostrar la seva innocència”, va dir.

Un altre estudiant va dir que s’estaven celebrant judicis semblants a un tribunal a les universitats, amb les dones donades un veredicte basat en les acusacions i després suspesos. No obstant això, va ser estoica pel seu tractament dient: “Hi ha qui va perdre els ulls; hi ha qui van ser assassinats. En comparació amb el que han patit per la llibertat de l’Iran, la meva suspensió no és res”.

+++

Fotografia: Estudiants universitàries protesten sense el hiyab obligatori a Teheran.

Notícia anterior
Notícia posterior
PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere