Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

Ja s’ha obert el primer termini per sol·licitar els “Ajuts Parla 3” per a l’aprenentatge de terceres llengües dels estudiants amb beca

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

El Departament de Recerca i Universitats de la Generalitat de Catalunya ha incrementat un 40% el pressupost total per a l’aprenentatge de terceres llengües dels estudiants que tenen concedida una beca de caràcter general per a estudis postobligatoris o una beca Equitat. Així, la quantia dels ajuts del programa Parla 3, de la modalitat per a estudiants amb beca, passa dels 570.000 euros del curs passat als 800.000 euros per al curs 2023-2024.

Tenint en compte les diferents convocatòries, ja que aquest programa també té una modalitat per a estudiants sense beca, enguany la inversió del Govern en ajuts per estudiar terceres llengües superarà el milió d’euros.

El termini de sol·licitud que s’ha obert ara, dirigit als estudiants amb beca, ho estarà fins al 16 d’octubre. Després, al llarg del curs acadèmic, hi haurà dos períodes més de sol·licitud, l’1 de febrer al 15 de març de 2024, i del 3 al 28 de juny de 2024.

L’augment dels ajuts Parla3 dirigits a la modalitat adreçada als joves que ja estudien amb beca a la universitat s’emmarca en les polítiques d’equitat impulsades pel Departament de Recerca i Universitats, que tenen com a objectiu preservar el talent futur del nostre país per tal d’avançar en la transformació social de Catalunya. També forma part del Pla per a la millora de les competències en terceres llengües en el sistema universitari de Catalunya, que vol revertir les desigualtats detectades en el nivell d’idiomes dels estudiants universitaris.

L’objectiu del programa és promoure la formació i l’acreditació d’una tercera llengua dels alumnes d’estudis oficials de grau matriculats en universitats catalanes. Els cursos per als quals es pot sol·licitar l’ajut són de terceres llengües del sistema educatiu català (anglès, francès, alemany o italià), de nivells A2 o B1 o subnivells B2.1 i B2.2, oferts per les universitats catalanes, les escoles oficials d’idiomes i l’Institut Obert de Catalunya.

Els alumnes a qui siguin concedits els ajuts hauran de presentar un certificat acreditatiu de la superació del curs d’idiomes o bé un certificat d’assistència a un mínim del 80% de les classes. Els cursos de formació s’hauran de dur a terme entre l’1 de setembre de 2023 i el 15 de setembre de 2024.

Notícia anterior
Notícia posterior
PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere