Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

La “Fira de Lutiers” de la Càtedra Cervera Emili Pujol

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

La Càtedra Emili Pujol està celebrant a Cervera la seva 42a. Edició que va començar el passat 16 de juliol i acabarà el de 23 de juliol amb diferents activitats, sobretot el “Curs Internacional de Música” i el “Festival Internacional de Música”. Però també la Càtedra has inclòs un singular esdeveniment que és la “Fira de Lutiers”.

Avui (19/07/2023) els passadissos de l’Escola Jaume Balmes acullen durant tota aquesta jornada a 9 tallers, amb un total de 20 professionals dedicats a la luteria i als complements musicals. Una Fira de Lutiers que enguany arriba a les dinovena edició i que està considerada com una de les més importants del sud d’Europa. 

Entre els diversos instruments que s’hi ha exposat, destaca un dels violoncels que van pertànyer a Pau Casals. Es tracta d’un violoncel construït per Marc Laberte el 1921 a Mirecourt (França). Justament, amb aquest instrument, Casals va tocar durant dos anys en 55 concerts als Estats Units, en moltes sales de Bèlgica i Anglaterra. A més, va ser violoncel que va utilitzar com a solista en l’Orquestra Pau Casals. Durant el certamen firal, també s’ha fet una audició d’aquest instrument a càrrec de violoncel·lista, Biel Garriga. 

La història de la Fira de Lutiers

Aquesta fira va néixer cap a l’any 2004, de la mà del Narcís Saladrigues, que era el director artístic del Curs Internacional, el qual va veure la necessitat dels músics, que cada vegada eren més nombrosos al curs i amb més nivell tècnic, de disposar de bons instruments i accessoris. D’aquesta manera, i amb el suport de la Paeria de Cervera, es va celebrar, fa quinze anys, la primera Fira de Lutiers amb la intenció de créixer en qualitat i quantitat, com un valor afegit del curs. Actualment Xavier Balcells n’és el director.

+++

Fotografia: XIX Fira de Lutiers . Autor: Jordi Prat ©.

Notícia anterior
Notícia posterior
PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere