Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

Ajuts MOBINT-MIF 2023: Reforçats econòmicament els ajuts per a la mobilitat internacional dels estudiants universitaris catalans

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

S’obre la convocatòria d’ajuts MOBINT-MIF 2023-2024 que permeten finançar l’estada acadèmica a l’estranger dels estudiants

Els ajuts es destinen a universitaris que compleixin els requisits establerts i tinguin la nota mitjana mínima fixada a la convocatòria

El Departament de Recerca i Universitats, a través de l’Agència de Gestió d’Ajuts Universitaris i de Recerca (AGAUR), destina 2.720.000 milions d’euros a la convocatòria MOBINT-MIF 2023-2024 per a la mobilitat internacional dels estudiants. Els ajuts es poden sol·licitar d’avui fins al dia 15 de setembre.

L’objectiu dels ajuts és contribuir al finançament de les despeses que comporta la realització d’estudis en altres països, amb 200 euros mensuals fins a un màxim de sis mesos. Aquests ajuts s’emmarquen en les polítiques que s’impulsen des del Departament de Recerca i Universitats per afavorir l’equitat i la internacionalització.

Aquests ajuts compten amb tres modalitats segons el programa de mobilitat:

  1. Modalitat A: estudiantat de les universitats catalanes que participa en el Programa Erasmus + i als països associats següents: el Regne Unit, Suïssa, les illes Fèroe, Andorra, Mònaco, Sant Marino i Ciutat del Vaticà.
  2. Modalitat B: estudiantat de les universitats catalanes que participa en programes de mobilitat internacional a la resta de països del món.
  3. Modalitat C: estudiantat de les universitats catalanes que participa en programes de mobilitat internacional i cursa elgrau en Educació Infantil o el grau en Educació Primària, en les diferents ofertes que s’imparteixen en el marc del Programa de millora i innovació en la formació de mestres.

Requisits que cal tenir en compte per a les modalitats A, B i C

Els sol·licitants han d’haver superat, com a mínim, 60 crèdits en el moment de presentar la sol·licitud, a excepció de l’estudiantat que participi en programes de mobilitat obligatòria, atès que aquesta circumstància es podrà acreditar més endavant, tal com estableix la convocatòria; haver estat seleccionat o seleccionada per una universitat del sistema universitari de Catalunya per a una estada en el marc dels programes de mobilitat internacional d’una de les tres modalitats, i acreditar un nivell B2 d’anglès, francès, alemany o italià. En el cas que la llengua o les llengües de docència no coincideixin amb la que l’estudiant ha acreditat (d’entre les esmentades anteriorment), ha d’acreditar, a més, un nivell B2 de la llengua de docència, tret que aquesta sigui una de les llengües oficials a Catalunya.

Per a les modalitats A i B, cal tenir com a mínim una nota mitjana ponderada de l’expedient de 5,70 per als estudis de la branca de coneixement d’Enginyeria i Arquitectura, i 6,30 per a la resta de les branques de coneixement.

Per optar a aquests ajuts és necessari tenir la ciutadania de qualsevol estat membre de la Unió Europea o, en el cas de l’estudiantat no comunitari, acreditar la condició de persona resident, i és imprescindible haver formalitzat la matrícula en una universitat del sistema universitari de Catalunya el curs acadèmic 2022-2023, i aquesta situació s’ha de mantenir mentre duri l’ajut al llarg del curs 2023-2024.

Notícia anterior
Notícia posterior
PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere