Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

Seminari de l’Associació Catalana d’Universitats Públiques: “Aliances Europees d’Universitats; reforçant la societat del coneixement a Catalunya” (13 de setembre)

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

13 de setembre de 2023 de 10.00 a 14.00 h al Hub Social Carrer Girona 34, Barcelona

Presentació de l’Associació Catalana d’Universitats Públiques (ACUP):

L’European University Initiative de la Comissió Europea té com a principal finalitat fomentar la cooperació i la integració entre les universitats europees. En aquesta línia, promou la creació d’aliances entre universitats de diferents països de la Unió Europea per afrontar reptes comuns, millorar la qualitat de l’educació superior i generar projectes educatius, científics i d’innovació de gran abast, amb el finançament de la Comissió Europea.

Les universitats catalanes han estat molt actives des de la posada en marxa de la iniciativa i, a dia d’avui, la majoria d’elles formen part de consorcis europeus. A través d’aquestes aliances, les universitats catalanes podran millorar la qualitat i beneficiar-se d’oportunitats de mobilitat estudiantil i de personal, d’intercanvi de coneixements i bones pràctiques, del desenvolupament conjunt de programes educatius i recerques col·laboratives.

 Així doncs, les Aliances Europees de l’European University Initiative representen una oportunitat per a les universitats catalanes de connectar-se i cooperar amb altres institucions europees, millorar la seva competitivitat i promoure la internacionalització de l’educació superior.

El Seminari té com a objectiu donar a conèixer a la societat catalana les Aliances Universitàries Europees amb participació de les universitats públiques catalanes, en el context de la celebració, a Barcelona, del Fòrum d’Aliances Universitàries Europees (fòrum organitzat pel Ministeri d’Universitats en ocasió de la Presidència espanyola del Consell de la UE). Al llarg del Seminari s’exploraran les potencialitats d’aquests consorcis europeus per tal de generar progrés, benestar i competitivitat a Catalunya, mitjançant el debat i l’anàlisi conjunta entre representats d’institucions, empreses, organitzacions de la societat civil i les pròpies universitats.

Programa íntegre … clicar aquí

Notícia anterior
Notícia posterior
PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere