Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

Els sindicats USTEC, InterSindical i CGT fracassen amb la vaga de mestres a Catalunya del primer dia de curs: menys d’un 1% de seguiment

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

El nou curs escolar a Catalunya ha arrencat (6/09/2023) amb una vaga de mestres que ha estat un desastre. Els sindicats USTECSTEs, InterSindical CGT van decidir  la convocatòria tot i saber que no tindria un seguiment significatiu. 

El Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya ha xifrat en un 0,89% el seguiment de la vaga al sector públic amb la informació aportada pel 61,27% dels centres, amb dades de les 12 hores.

Els sindicats han tret ferro a les dades de seguiment: “L’objectiu de fer sentir el malestar de la comunitat educativa ja s’ha assolit. La protesta ha tingut molta repercussió mediàtica”, ha avaluat la portaveu de l’USTEC, Iolanda Segura. 

L’aturada està convocada pels sindicats USTEC, Intersindical i CGT per al personal docent funcionari, interí i laboral de l’ensenyament públic que depèn del departament, així com el personal PAS. La principal reivindicació és revertir les retallades del 2010.

Com a protesta, mig miler de docents s’han manifestat pels carrers de Barcelona, segons dades de la Guàrdia Urbana. La marxa ha partit de la plaça d’Urquinaona pocs minuts després de les dotze del migdia i al llarg del recorregut ha anat sumant adhesions.

Els manifestants han baixat per la Via Laietana amb pancartes i banderes i han proferit càntics en contra de la privatització de l’educació i de la conselleria. Entre d’altres, s’han sentit lemes com “No, no, no a la privatització” o “Anna Simó, així no”.   En arribar al carrer Ferran els docents han llençat bengales de fum i han seguit el camí fins a la plaça Sant Jaume. A les portes del Palau de la Generalitat han llençat una traca de petards i diverses bengales de fum de color vermell.

Manifest de la Vaga i de la Manifestació … clicar aquí

Fotografia: ACN / Laura Fíguls ©.

Notícia anterior
Notícia posterior
PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere