Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

El PATRIMONI CULTURAL celebra la Diada Nacional de Catalunya amb portes obertes arreu del territori

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

L’Onze de Setembre, diversos museus, monuments i jaciments d’arreu del territori celebren la Diada Nacional de Catalunya oferint una jornada de portes obertes a la ciutadania.

  
Al Vallès Occidental es podrà gaudir de les portes obertes al Museu Nacional de la Ciència i la Tècnica de Terrassa, que oferirà una audició amb el seu carilló a càrrec del carillonista Blai Ciurana. A la Catalunya Central, monuments com el Castell de Cardona, el Museu del Ciment de Castellar de n’Hug, la Torre de la Manresana, la Casa Museu Rafael de Casanova o la Casa Museu Prat de la Riba i el conjunt monumental d’Olèrdola. A Barcelona ciutat, es podrà visitar gratuïtament el Museu d’Història de Catalunya i el Museu d’Arqueologia de Catalunya. A la vegueria de Barcelona faran jornada de portes obertes el Museu de la Colònia Sedó d’Esparraguera i la Farga Palau de Ripoll. Al Penedés, també es podrà visitar el Castell de Claramunt
 
A les comarques de Girona es podrà visitar gratuïtament el Museu d’Art de Girona i les seus d’EmpúriesGirona i Ullastret del Museu d’Arqueologia de Catalunya. Quant a monuments, es podrà gaudir de la visita gratuïta a la Canònica de Santa Maria de Vilabertran i el Monestir de Sant Pere de Rodes, on també es podrà participar de l’activitat Vinum habemus. Tast ràpid al monestir​.
 
Pel que fa a les comarques de Tarragona i de les Terres de l’Ebre, el Museu Nacional Arqueològic de Tarragona i les seves seus obriran les portes gratuïtament el diumenge 10 de setembre. El dilluns 11, ho faran monuments com el Reial Monestir de Santes Creus, el Castell Monestir d’Escornalbou, la Cartoixa d’Escaladei o el Castell de Miravet. També cal destacar les portes obertes a espais patrimonials de les comarques de les Terres de Lleida i Aran, com el Convent de Sant Bartomeu de Bellpuig o el Conjunt rupestre de la Roca dels Moros del Cogul.  

Altres propostes amb motiu de la Diada 2023, son les portes obertes al Palau de la Generalitat, al Parlament de Catalunya o a la Seu Vella de Lleida. També activitats com les que organitza El Born Centre de Cultura i Memòria.

+++

FOTOGRAFIA: “Monument a l’Onze de Setembre” a la Plaça Onze de Setembre de la Vila d’Agramunt (Urgell). Obra de l’escultor Paulí Costafreda, inaugurada l’11 de setembre de l’any 1998. Està feta amb pedra del país i té una alçada total d’uns 7 m i un pes de 12,5 tones. Damunt del pedestal hi ha un tram de pedra sense treballar que fa de base per a l’estàtua de Rafael de Casanova, sostinguda sobre un segon pedestal decorat amb dues escenes de batalla, una amb el rei Jaume I i l’altra amb el general Moragues.

Notícia anterior
Notícia posterior

Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere