Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

Els Mossos d’Esquadra signen un acord amb la Universitat Politècnica de Catalunya per desenvolupar projectes conjunts en recerca i innovació tecnològica

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

L’inLab FIB desenvoluparà innovació en àmbits com la mobilitat intel·ligent, la ciberseguretat i la simulació

El conseller d’Interior, Joan Ignasi Elena de la Generalitat de Catalunya, i el rector de la Universitat Politècnica de Catalunya-BarcelonaTech (UPC), Daniel Crespo, han signat (12/09/2023) un acord de col·laboració entre el cos de Mossos d’Esquadra i la UPC per dur a terme conjuntament projectes de recerca i innovació científica i tecnològica.

Elena ha destacat que “com a policia integral del país, els Mossos d’Esquadra han d’estar presents a tot arreu, també el ciberespai, i dotar-se de la tecnologia més puntera. Però alhora hem de tenir molt clar que a les persones, qui millor les pot ajudar, són les persones, no la tecnologia per ella sola”. “És important disposar de la millor tecnologia possible i dels millors recursos humans possibles, que són els que li poden treure el màxim profit al servei de la gent“, ha afegit.

L’acord, que tindrà una durada de 4 anys, s’orienta a desenvolupar projectes conjunts en els àmbits d’expertesa de l’inLab FIB, el laboratori d’innovació i recerca de la Facultat d’Informàtica de Barcelona ( FIB).

Aquests àmbits inclouen l’enginyeria del coneixement i dels serveis en el camp d’Internet of Things, els sistemes d’informació, així com la ciberseguretat (optimització de la seguretat informàtica i detecció de frau electrònic) ,i la modelització, simulació i optimització aplicades al transport, la fabricació, la logística, els processos industrials (bessons digitals) o els sistemes d’emergències.

Notícia anterior
Notícia posterior

Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere