Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

PROTAGONISTES que no s’han de perdre la pista: La doctora d’Esade-URL Janette Martell nova responsable per a impulsar l’Agenda 2030 a la Universitat Ramon Llull

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

La doctora d’Esade-URL Janette Martell Sotomayor ha estat designada delegada del rector per a l’impuls de l’Agenda 2030 a la Universitat Ramon Llull. La professora Martell agafa el relleu al professor Oscar Mateos qui ha desenvolupat aquesta funció del 2019 fins a l’actualitat

.A partir d’aquest mes de setembre Janette Martell entoma el compromís de representar la Universitat en matèria de sostenibilitat i canalitzar les iniciatives externes. Martell serà l’encarregada de definir un nou Pla d’acció per seguir integrant l’Agenda 2030 als diferents àmbits universitaris.

Què és l’Agenda 2030?

L’Agenda 2030 de Desenvolupament Sostenible és un full de ruta elaborat per a aconseguir un objectiu social comú: transformar el nostre món a través del desenvolupament global i humà sostenible.

Proposa l’acció global no sols per al sector governamental, sinó que també implica i compromet a empreses, universitats, organitzacions socials i altres actors que operen a nivell internacional, nacional, regional i local.

 Els 17 Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) són:

1. Posar fi a la pobresa en totes les seves formes i per a tots.

2. Posar fi a la fam, aconseguir la seguretat alimentària i la mi-llora de la nutrició i promoure l’agricultura sostenible.

3. Garantir una vida sana i promoure el benestar per a tots en totes les edats.

4. Garantir una educació inclusiva, equitativa i de qualitat i promoure oportunitats d’aprenentatge durant tota la vida.

5. Aconseguir la igualtat entre els gèneres i l’apoderament de totes les dones i nenes.

6. Garantir la disponibilitat d’aigua i la seva ordenació i sanejament sostenible.

7. Garantir l’accés a una energia assequible, segura, sostenible i moderna per a tots.

8. Promoure el creixement econòmic sostingut, inclusiu i sostenible, l’ocupació plena i productiva i el treball decent per a tots.

9. Construir infraestructura resilient, promoure la industrialització inclusiva i sostenible i fomentar la innovació.

10. Reduir la desigualtat en i entre els països.

11. Aconseguir que les ciutats i els assentaments humans siguin inclusius, segurs, resilients i sostenibles.

12. Garantir modalitats de consum i producció sostenibles.

13. Adoptar mesures urgents per a combatre el canvi climàtic i els seus efectes.

14. Conservar i utilitzar de manera sostenible els oceans, les mars i els recursos marins per al desenvolupament sostenible.

15. Protegir, restablir i promoure l’ús sostenible dels ecosistemes terrestres, efectuar una ordenació sostenible dels boscos, lluitar contra la desertificació, detenir i revertir la degradació de les terres i posar fre a la pèrdua de la diversitat biològica.

16.   Promoure societats pacífiques i inclusives per al desenvolupament sostenible, facilitar l’accés a la justícia per a tots i crear institucions eficaces, responsables i inclusives a tots els nivells.

17.   Enfortir els mitjans d’execució i revitalitzar l’aliança mundial per al desenvolupament sostenible.

Per a les empreses, els ODS representen un mapa per a identificar l’impacte i el valor social, econòmic i mediambiental que aporten i causen en el món, la qual cosa permet millorar la seva reputació i les seves relacions amb grups d’interès.

+++

La professora Janette Martell

Martell té una àmplia experiència directiva al sector educatiu, va treballar durant setze anys al Tecnològic de Monterrey, a la Ciutat de Mèxic, ocupant diversos llocs de responsabilitat, sent el darrer el de directora general del Campus Chiapas.

Té un Màster en Administració, un Màster en Desenvolupament Organitzacional & Canvi i és Enginyera Industrial i de Sistemes pel Tecnològic de Monterrey.

És Doctora per la Universitat Ramon Llull. La seva investigació doctoral es va centrar en el lideratge i la gestió del canvi a les organitzacions, amb èmfasi en la transformació de les universitats i escoles de negocis en institucions acadèmiques socialment responsables.

Treballa a Esade des del 2012 com a coordinadora del pla director de responsabilitat social.

Des del curs 2020-21 forma part del grup líder del canvi a càrrec del desenvolupament de l’estratègia de sostenibilitat d’Esade-URL i del seu primer pla de sostenibilitat.

Actualment i com a part de l’equip d’Identitat i Missió d’Esade-URL, contribueix a promoure accions transversals, promoure la participació activa de la comunitat interna i vetllar pel compliment dels compromisos a totes les àrees d’impacte definides al pla de sostenibilitat, sent la responsable de donar seguiment al quadre de comandament i elaborar el report d’avenç.

Notícia anterior
Notícia posterior
PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere