Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

Universitat d’Alacant: “Negar la llengua és negar la valencianitat d’Alacant”

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

El Departament de Filologia Catalana de la Universitat d’Alacant, l’Institut Interuniversitari de Filologia Valenciana i la Unitat d’Estudis Multilingües, contraris a la declaració d’Alacant com a zona de predomini lingüístic castellà.

Tots tres s’oposen en un comunicat a la modificació de la Llei d’ús i ensenyament del valencià i demanen el vot en contra de la declaració del Grup Municipal de Vox.

El Departament de Filologia Catalana, la Junta Directiva de la Unitat d’Estudis  Multilingües de la Universitat d’Alacant i la seu alacantina de l’Institut Interuniversitari de Filologia Valenciana han emès aquest matí (22/09/2023) un comunicat conjunt per a expressar el seu rebuig a la Proposta de declaració institucional del Grup Municipal de Vox Alacant de modificació de la Llei d’ús i ensenyament del valencià. La proposta va ser presentada el 19 de setembre amb l’objectiu d’incloure la ciutat d’Alacant en la zona de predomini lingüístic castellà.

Mitjançant el comunicat, les tres instàncies acadèmiques evidencien el seu malestar i demanen «als partits amb representació al Ple de l’Excel·lentíssim Ajuntament d’Alacant que voten en contra de la declaració». «Les llengües són instruments perquè els humans ens comuniquem. Però són també, en bona mesura, elements amb què les persones i les comunitats humanes construïm la nostra identitat», sostenen, «negar la llengua és negar la valencianitat d’Alacant», conclouen.

Comunicat complet … clicar aquí

Notícia anterior
Notícia posterior

Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere