Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

Els Joan Oró: El termini per sol·licitar els ajuts predoctorals Joan Oró estarà obert fins al 10 d’octubre

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

El Departament de Recerca i Universitats de la Generalitat de Catalunya ha obert la convocatòria 2024 dels ajuts Joan Oró per a la contractació de personal investigador en formació amb una inversió que per primera vegada supera els 20 milions d’euros, concretament, 20.200.000 euros. Aquesta xifra suposa un increment de més del 5% respecte a la convocatòria anterior i permetrà contractar, durant tres anys, uns 300 investigadors i investigadores predoctorals.

Els Joan Oró faciliten l’accés als estudis de doctorat dins del sistema de recerca de Catalunya per elaborar una tesi doctoral de qualitat que contribueixi a la formació i a la professionalització del personal investigador. Per mitjà d’aquesta eina de reforç del sistema de recerca i desenvolupament del país, el Departament de Recerca i Universitats cobreix durant tres anys els costos de contractació de la persona investigadora predoctoral, així com les despeses de la matrícula de doctorat.

Gestionats des de l’Agència de Gestió d’Ajuts Universitaris i de Recerca (AGAUR), els ajuts Joan Oró estan cofinançats pel Fons Social Europeu Plus en el marc del Programa del FSE+ de Catalunya 2021-2027. Es poden beneficiar d’aquests ajuts les universitats públiques i privades del sistema universitari de Catalunya, així com els centres de recerca, les fundacions hospitalàries i les Infraestructures Científiques i Tècniques Singulars (ICTS) del país. El termini per sol·licitar els ajuts estarà obert fins al 10 d’octubre.

Programa alineat amb Horizon Europe

El programa està alineat amb les prioritats polítiques de la Unió Europea en favor d’una societat més verda, digital i resilient. També s’ajusta als objectius estratègics de recerca de la Comissió Europea fixats al programa Horizon Europe, que afavoreixen una recerca ètica, responsable i innovadora enfocada cap a la transferència de coneixement i l’aplicabilitat.

Aquests ajuts reben per segon any consecutiu el nom de Joan Oró en honor a la figura del cèlebre científic lleidatà, reconegut internacionalment pels seus estudis sobre l’origen de la vida, i del qual se’n commemora el centenari del naixement.

Notícia anterior
Notícia posterior
PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere