Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

L’EUTOPIA “European University Alliance” inaugura el curs acadèmic conjuntament amb les seves 10 universitats inclosa la Universitat Pompeu Fabra

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

Les 10 universitats EUTOPIA s’uneixen al Parlament Europeu posar en marxa el curs acadèmic i formalitzar l’Aliança com a persona jurídica

L’EUTOPIA European University Alliance, un consorci de deu universitats europees, anuncia la inauguració conjunta del curs 2023-2024.

L’esdeveniment, amb el tema “Europa, EUTOPIA i la necessitat d’un nou renaixement”, s’organitza en estreta col·laboració amb la Vrije Universiteit Brussel (VUB), una de les universitats membres de l’aliança, i tindrà lloc a l’hemicicle del Parlament Europeu. Divendres, 29 de setembre, a les 15.00 h.

Un moment significatiu de la cerimònia serà la signatura solemne d’un conveni per part dels presidents de les universitats EUTOPIA.

 Aquest document establirà formalment EUTOPIA com una institució internacional sense ànim de lucre de dret belga, atorgant a l’aliança existència legal i autonomia administrativa.

 Aquest pas significatiu subratlla el compromís d’EUTOPIA de promoure l’associació i la connexió acadèmica col·laborativa a tot Europa.

Sota el paraigua de la Iniciativa d’Universitats Europees, EUTOPIA està ampliant el seu camí cap a la creació d’una metauniversitat europea que uneixi l’educació superior, la recerca i la innovació a tot el continent. Els estudiants i les comunitats es beneficiaran d’una Europa millor integrada i de professionals ben preparats per desxifrar els reptes polítics i socials que hi ha al davant.

Tiziana Lippiello, rectora de la Universitat Ca’Foscari de Venècia i presidenta d’EUTOPIA, ha destacat la importància d’aquest acte inaugural:

“Aquesta primera inauguració comuna del curs acadèmic al Parlament Europeu marca una fita significativa per a EUTOPIA. Simbolitza la nostra unitat i compromís compartit per avançar en l’educació superior europea, la recerca i la transferència de coneixement. L’assoliment de la creació d’una entitat legal per a EUTOPIA il·lustra la nostra dedicació a fomentar l’excel·lència, la innovació i la inclusió a tota la nostra aliança. Esperem continuar col·laborant i tenir un impacte durador en el panorama educatiu europeu”.

En anys anteriors, la VUB ha marcat l’inici del curs acadèmic en diferents llocs emblemàtics de Brussel·les. Enguany, el rector Jan Danckaert i el president de la junta Karsten De Clerck han escollit el Parlament Europeu com a seu, subratllant la importància de l’esdeveniment.

Jan Danckaert, rector de la VUB, va compartir la seva visió per a l’ocasió:

“El Parlament Europeu serveix com a escenari perfecte per a una sessió d’obertura acadèmica dins de la nostra xarxa EUTOPIA. El meu missatge és clar: Europa i el món necessiten un nou Renaixement i una nova Il·lustració, i aliances com EUTOPIA són fonamentals per assolir aquesta visió”.

L’acte d’inauguració acadèmica al Parlament Europeu el divendres 29 de setembre començarà puntualment a les 15:00 hores. Per garantir una assistència perfecta, es demana als assistents que s’inscriguin amb antelació i arribin a l’entrada almenys 90 minuts abans de l’esdeveniment.

Universitats associades d’EUTOPIA:

Universitat Babeș-Bolyai (UBB)

Vrije Universiteit Brussel (VUB)

Universitat Ca’Foscari de Venècia (UNIVE)

CY Cergy Universitat de París (CY)

The Technische Universität Dresden (TUD)

Universitat de Göteborg (GU)

Universitat de Ljubljana (UL)

Universitat NOVA de Lisboa (UNL)

Universitat de Warwick (UW)

i Universitat Pompeu Fabra (UPF)

Notícia anterior
Notícia posterior
PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere