Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

Entra en vigor a la Unió Europea el Conveni d’Istanbul per combatre la violència contra les dones

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

L’1 d’octubre entrarà en vigor a la UE el Conveni d’Istanbul, que és un marc jurídic mundial per protegir les dones contra totes les formes de violència. El seu objectiu és prevenir, perseguir i eliminar la violència contra les dones i la violència domèstica, així com aplicar polítiques integrals i coordinades.

La UE en conjunt accepta estar vinculada pel Conveni i els estats membres hauran d’aplicar mesures. La vicepresidenta de Valors i Transparència, Věra Jourová, ha declarat: «La violència contra les dones és una xacra de les nostres societats democràtiques. Una de cada tres dones ha patit violència física o sexual des dels 15 anys. N’hi ha massa que no ho expliquen. Massa delinqüents queden impunes. Hem d’actuar, i el Conveni d’Istanbul és la nostra resposta jurídica per reforçar els drets de les dones. Seguirem animant els estats membres a adoptar les mesures necessàries per prevenir la violència contra les dones i garantir una protecció i un suport eficaços a totes les víctimes».

Helena Dalli, comissària d’Igualtat, ha afirmat: «L’entrada en vigor del Conveni d’Istanbul és un pas important per a la UE: es reconeix que la violència contra les dones és una violació dels seus drets fonamentals. Perquè tots puguem viure a una Unió Europea justa i equitativa, les dones i les nenes han de poder viure lliures de la inseguretat, de la por i de la violència quotidianes. La històrica entrada en vigor d’avui és un bon pas en aquesta direcció»

Notícia anterior
Notícia posterior
PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere