Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

Més de 230 experts assisteixen a la primera conferència de recerca de la “ECIU University” celebrada a la Universitat Autònoma de Barcelona

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior
Aquests 3 i 4 d’octubre tindrà lloc a la Universitat Autònoma de Barcelona la “ECIU University Research Conference”, la primera conferència adreçada tant a la comunitat universitària com als actors del territori, incloses les empreses, administracions públiques i societat civil, per proposar i compartir iniciatives de recerca basada en reptes. La conferència, que ja compta amb més de 230 participants internacionals inscrits, està organitzada per la “ECIU University “en el marc del projecte “ECIU University Research Institute for SMART European Regions” (SMART-ER).
La UAB acollirà els dies 3 i 4 d’octubre la primera conferència per abordar reptes en el marc de l’ECIU University, a l’hotel EXE Campus. A la sessió inaugural hi participaran el rector de la UAB, Javier Lafuente, el president de l’ECIU Màrius Martínez, la secretària general de l’ECIU, Katrin Dircksen, i el director científic de l’institut SMART-ER, Xavier Gabarrell, per donar pas a la conferència plenària “Public Engagement: Challenges & Opportunities”, a càrrec de Troels Jacobsen, de la Universtat d’Stavanger (Noruega).

La conferència serà un fòrum per debatre reptes comuns, forjar noves col·laboracions i contribuir a la implementació de polítiques compartides per millorar la resiliència de les ciutats i de la societat. Al llarg de les jornades tindran cabuda diferents sessions basades en reptes concrets, i també es mostraran els resultats d’algunes de les iniciatives de recerca basada en reptes implementades dins del projecte SMART-ER.

S’hi presentaran reptes i projectes sobre intel·ligència artificial, economia circular a la indústria tèxtil, logística, arquitectura per a entorns extrems, millora de la mobilitat en bicicleta a les ciutats, gestió d’incendis forestals, reducció d’envasos, sostenibilitat urbana, parcs industrials sostenibles, ciutats intel·ligents, eficiència agrícola i millora del rendiment de l’energia solar, entre molts d’altres.

Al llarg de les jornades hi participaran, entre d’altres, Artur Silva, professor de la Universitat d’Aveiro (Portugal), qui explicarà el programa de recerca SMART-ER Seed Programme; Stephane Berghmans, director d’investigació i  innovació de la European University Association (EUA), per parlar sobre l’agenda de ciència oberta de la EUA; Fernando Vilariño, professor de la UAB, amb una conferència plenària sobre els projectes de ciència ciutadana de SMART-ER; així com el president de la European Open Science Cloud Association, Karel Luyben, qui parlarà sobre ciència oberta.

Les jornades ja compten amb més de 230 inscrits de les universitats membres de l’ECIU University, d’ajuntaments, d’entitats del tercer sector, d’empreses i d’stakeholders externs interessats a compartir i proposar reptes dins dels àmbits temàtics actuals d’ECIU: energia i sostenibilitat, economia circular, transport i mobilitat i comunitats resilients.

La conferència ha rebut finançament del Programa Marc de Recerca i Innovació Horitzó 2020, i del projecte finançat per Erasmus+ «ECIU University» (ECIUn+), i està coordinada per un comitè científic integrat per membres de les 12 universitats d’ECIU.

Institut SMART-ER

L’Institut d’Investigació per a les Regions Europees Intel·ligents (SMART-ER) de l’ECIU University és una aliança d’investigació, innovació i educació que permet a totes les universitats membres abordar conjuntament reptes socials complexos que formen part del marc dels Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) de les Nacions Unides, per tal de fer que les ciutats i els assentaments humans siguin inclusius, segurs, flexibles i sostenibles. L’objectiu del projecte és recolzar la dimensió de recerca i innovació de l’ECIU University, seguint la seva estratègia compartida, integrada i a llarg termini, i en sinergia amb la seva dimensió educativa. En l’actualitat hi ha 17 projectes de recerca emmarcats en SMART-ER, finançats pel programa Llavor (Seed) i pel programa de pilots de Ciència Ciutadana, 7 dels quals compten amb la participació de la UAB: BiciZen, CARE Citizen Arenas, ECIU-UTC, EASEM, INSCE, BrownBin, i RN4EUHEALTH.


Web de la conferència i programa detallat … clicar aquí


Notícia anterior
Notícia posterior
PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere