Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

Catalunya: El concurs oposició extraordinari de docents ha entrat a la recta final amb la publicació de la puntuació de les proves / Més de 4.000 aspirants que van aprovar el concurs d’oposició es queden sense plaça

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

Han aprovat 17.588 aspirants, el 66% del total

Un total de 13.459 persones s’estabilitzaran aquest desembre

En els propers mesos s’avaluaran els mèrits dels docents

Les vacants que quedin passaran al concurs oposició ordinari del 2024, que creixerà en places per garantir el percentatge d’estabilització

El concurs oposició extraordinari d’accés a la funció docent, amb 14.238 places convocades, ha entrat a la seva recta final amb la publicació de la puntuació definitiva de la fase d’oposició. Durant tot el dia, els aspirants poden accedir al seu espai personal del web per consultar les llistes.

De les 27.338 persones que es van presentar al concurs extraordinari, han aprovat la fase oposició un total de 17.588 (un 66,26%). L’amplíssima majoria d’aspirants concursaven per accedir al cos de professors d’ensenyament secundari (amb 8.489 places) i al cos de mestres (amb 5.413 places), on el percentatge d’aprovats s’ha situat, respectivament, al 65,69% i al 66,90%. Aquesta xifra d’aprovats definitius, un cop fetes les reclamacions, ha superat en 1.034 la quantitat d’aprovats provisionals. Per tant, més d’un 12% de les 8.447 reclamacions que s’han tramitat han acabat comportant un canvi de qualificació de suspès a aprovat.

A l’espera de fases posteriors del procés, un total de 13.459 aspirants s’estabilitzaran ja aquest mes de desembre quan seran nomenats funcionaris en pràctiques.

A banda, els aspirants se sotmetran a la fase de mèrits, que aporta un 40% de la nota final, avalua l’experiència docent i la formació acadèmica, d’entre altres mèrits, i es durà a terme en els propers mesos. Amb tot, abans del 31 de desembre d’enguany s’haurà publicat al DOGC la llista de les persones aspirants seleccionades.

En tot cas, les places vacants que quedin al final de tot el procés (ja sigui perquè s’han presentat menys aspirants que places convocades a una especialitat determinada, o perquè no han aprovat prou aspirants) no es perdran. Passaran al concurs oposició ordinari del 2024, que, a més, creixerà en nombre de places atesa la incorporació de més de 7.000 docents al sistema en els últims 3 cursos.

Concurs de mèrits

A més, cal afegir-hi els 12.858 aspirants estabilitzats a través del concurs de mèrits, sobre un total de 12.859 places convocades (ha quedat deserta una plaça de professor de japonès d’EOI). El procés segueix viu, i s’han tramitat un total de 1.415 renúncies, sobretot d’aspirants del País Valencià i les Illes Balears que s’han estabilitzat als seus territoris d’origen. També hi ha hagut un nombre d’aspirants que han decidit no prendre possessió de les seves places. Amb tot, a mitjans d’octubre es publicarà una nova llista d’aspirants proposats per a la seva estabilització.

L’objectiu final és no superar el 8% d’interinitat quan acabi el procés d’estabilització, el 31 de desembre de 2024.

Notícia anterior
Notícia posterior
PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere