Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

I Cicle d’Arts Digitals de Vic: El Centre d’Arts Contemporànies -ACVic inaugura “IA: Això no és art”: un espai que interpel·la a reflexionar sobre la intel·ligència artificial

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

Què pot fer una Intel·ligència Artificial (IA) dins el món de l’art? Fins on pot arribar una màquina en la seva capacitat de generar contingut creatiu? És possible que una IA construeixi un discurs, una imatge, una melodia o fins i tot materials de difusió amb coherència i ressonància? Fins al 25 d’octubre, ACVic acull l’exposició “IA: Això no és art” que, fruit d’un laboratori ciutadà, intenta donar resposta a aquestes preguntes. Ideada pels artistes i investigadors Joan Soler-Adillon i Christian Penedès, la iniciativa s’emmarca dins del I Cicle d’Arts Digitals de Vic.

L’exposició experimenta amb diverses eines relacionades amb la intel·ligència artificial en tots els elements que la conformen, des de les imatges i textos fins als vídeos i sons que han estat creats per eines d’IA generativa. “IA: Això no és art” es proposa com un espai d’interrogació i reflexió on el públic no és només un espectador sinó també un participant actiu que té l’oportunitat d’interactuar amb les obres i influir en el contingut en temps real. La iniciativa convida tothom a submergir-se en la reflexió sobre les capacitats, reptes i problemàtiques de la intel·ligència artificial.

Dins del cicle d’arts digitals, el 4 de novembre s’inaugurarà una altra exposició titulada “Art Digital: Explorant les escletxes”, amb artistes consolidats i de renom com Alba G. Corral, Joana Moll, Roc Parés i Mónica Rikić que es podrà visitar tant a ACVic com al CCVic Joan Triadú. El cicle també ha programat un ‘Laboratori crític IA’; la taula rodona ‘La IA al món professional’; i la xerrada l”Impacte de la Intel·ligència Artificial Generativa en l’Art Digital i la Creació Audiovisual’ per part de Frederic Guerrero-Solé, professor de la UPF i coordinador del festival +Rain Film Fest, de cinema i IA. A més, el dimarts 10 d’octubre es realitzarà una roda de premsa per presentar tots els continguts als mitjans.

Programa detallat … clicar aquí

Notícia anterior
Notícia posterior
PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere