Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

Arrenca la Setmana de la Programació de la UE 2023 per animar la gent jove a adquirir competències digitals i de programació

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

Enguany la Setmana de la Programació de la UE va començar aquest dissabte, 7 d’octubre.

Dilluns, 9 d’octubre, de 16:00 h a 18:00 h se celebrarà un acte que s’emetrà en línia en el qual ponents del camp de l’educació i de les competències digitals avançades compartiran els seus punts de vista sobre la importància de la programació i connectaran en directe amb escoles que presentaran accions educatives destacables en l’àmbit de la programació.

L’objectiu de la Setmana de la Programació és animar la gent jove a endinsar-se en la programació i a dedicar-se professionalment als camps de la ciència, la tecnologia, l’enginyeria i les matemàtiques (CTEM).

Hi ha una gran manca d’especialistes en tecnologies digitals avançades. La UE s’ha compromès a millorar les competències digitals bàsiques d’almenys el 80 % de les persones entre 16 i 74 anys. El primer informe sobre l’estat de la Dècada Digital mostra que si no s’impulsen canvis significatius, la UE quedarà en una posició molt endarrerida ja que el 2030 només el 59 % de la població comptarà amb competències digitals bàsiques. Així, doncs, cal fer més per assolir l’objectiu de la UE.

El comissari del Mercat Interior, Thierry Breton, ha declarat: «En els pròxims anys la UE necessitarà cada vegada més especialistes en TIC qualificats i creatius. Hem d’ajudar a despertar l’interès del jovent i animar-los des de ben aviat perquè entrin en el món de la ciència i la tecnologia. La Setmana de la Programació de la UE és una iniciativa important per fer participar les criatures en activitats sobre la programació i la informàtica.»

Aquest any se celebra l’onzena edició de la Setmana de la Programació de la UE, que tindrà lloc del 7 al 22 d’octubre.

Tothom hi pot participar, i s’han distribuït gratuïtament materials  per ajudar els organitzadors de les activitats, com ara els docents, i hi ha un mapa interactiu que mostra les activitats per zona.

Notícia anterior
Notícia posterior
PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere