Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

La Universitat Abat Oliba CEU inaugura un nou edifici el dia en què obre oficialment el curs del seu 50 aniversari

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

Aquest dilluns, 9 d’octubre a les 17.30 hores, la Universitat Abat Oliba CEU celebrarà l’acte d’inauguració de l’ampliació del seu Campus de Bellesguard. S’inaugurarà oficialment un nou edifici i els nous espais del seu jardí. 

 El nou edifici és una estructura de sis plantes (tres subterrànies i tres sobre superfície). Acull aules, sales de treball i estudi i oficines. En conjunt ofereix a la UAO CEU 5.000 metres quadrats de nova superfície. 

Juntament amb l’obra del nou edifici, s’ha procedit a la renovació i reordenació del jardí. En el context d’aquests treballs, es van trobar en el flanc oest del Campus unes restes medievals. Els estudis arqueològics realitzats apunten al fet que els murs que han quedat al descobert corresponen a dependències de la residència que el rei Martí l’Humà va utilitzar entre els anys 1408 i 1410. 

En efecte, es tenia constància documental que aquest sobirà havia establert la seva cort en Bellesguard durant aquestes dates i les troballes han proporcionat l’evidència material que ho confirma. Les restes trobades han sigut conservats i integrats en el nou jardí de la UAO CEU, on queden a la vista. 

Obertura del curs del 50 aniversari 

Es dóna la circumstància que la inauguració coincideix amb el dia en què la UAO CEU celebra la solemne obertura del curs 2023-24. Un curs molt significatiu, ja que és el del 50 aniversari de la creació de la Abat Oliba com a institució universitària (el decret de creació va ser publicat el 5 d’octubre de 1973). 

La cerimònia d’inauguració del curs serà a les 12.30 h del matí.

Amb l’acte d’obertura de curs, arranquen les celebracions del cinquantenari de la UAO CEU, cosa que significa mig segle de presència del grup educatiu CEU a la ciutat de Barcelona. En les primeres dècades, va funcionar com a centre adscrit, i, des de 2003, en qualitat d’universitat privada. 

Per a commemorar l’efemèride, la UAO CEU té previst un programa d’activitats que es distribuiran al llarg del curs. Inclou la publicació d’un llibre, una exposició, concerts i altres activitats lúdiques i culturals. 

Notícia anterior
Notícia posterior
PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere