La Generalitat de Catalunya augmenta un 62% els ajuts a projectes d’innovació docent sobre violència de gènere (Termini lliurament de propostes: 31 octubre)
La dotació màxima per a cada projecte passa dels 9.000 als 12.000 euros i també s’allarga el període d’execució fins als 18 mesos
El Departament de Recerca i Universitats de la Generalitat de Catalunya ha obert la convocatòria 2023 dels ajuts destinats a projectes de millora de la qualitat docent en matèria de violència de gènere amb capacitat transformadora. Enguany, el pressupost total destinat als ajuts INDOVIG ha augmentat un 62%, i passa dels 79.919,05 euros de l’anterior convocatòria fins als 130.000 euros d’enguany.
L’import màxim que podrà rebre cada projecte seleccionat serà de 12.000 euros, una xifra superior que en les anteriors convocatòries que era de 9.000 euros. Una altra novetat d’aquest any és que s’allarga el període d’execució dels projectes de 12 a 18 mesos.
Fins al pròxim 31 d’octubre, les universitats, els centres de recerca públics i privats, les fundacions hospitalàries i les infraestructures científiques i tècniques singulars amb seu a Catalunya poden presentar propostes per optar a aquests ajuts.
La finalitat d’aquests ajuts és promoure la innovació en estratègies, metodologies i recursos didàctics sobre violència de gènere, per mitjà de metodologies docents actives, nous currículums en competències digitals i l’ús de pedagogies en línia per a l’activitat acadèmica, l’aprenentatge-servei o l’acció tutorial, entre d’altres.
Les bases de la convocatòria, promoguda pel Departament de Recerca i Universitats mitjançant el Consell Interuniversitari de Catalunya, prioritzen projectes multidisciplinaris i de col·laboració entre diversos grups i entitats del sistema català de coneixement o d’àmbit internacional, així com l’estratègia de difusió i transferència dels resultats.
Respecte a les metodologies de treball, es valoraran tècniques innovadores per enfortir nous espais de col·laboració en l’intercanvi de coneixements, com ara tipus COIL (Collaborative Online International Learning), grups de discussió, o hackatons, entre d’altres.
Les propostes que vulguin optar als INDOVIG també hauran d’estar alineades amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) de l’Agenda 2030 de Nacions Unides i respectar el Marc general per a la incorporació de la perspectiva de gènere en la docència universitària de l’Agència per a la Qualitat del Sistema Universitari de Catalunya.