IESE Business School: Fòrum d’Innovació Digital
Dijous, 19 d’octubre del 2023 De 17.00 h a 19.45 h. Acte gratuït
Innovació oberta a partir de l’adopció de tecnologies digitals avançades
El mercat està canviant de manera molt ràpida i, com més alt és el ritme de canvi, major ha de ser el nivell d’innovació de les empreses per poder mantenir la seva competitivitat. En aquest sentit, aquelles empreses que no siguin capaces d’adaptar-se i entendre aquesta nova realitat, seran disrompudes pel mateix mercat. Precisament aquesta iniciativa va adreçada a dotar als directius i directives d’aquestes empreses de les capacitats i habilitats necessàries per liderar i gestionar la innovació i per avançar-se o, fins i tot, liderar aquesta disrupció.
La innovació oberta és una filosofia i un enfocament estratègic que implica la col·laboració i la participació de diferents actors, tant per a generar idees, desenvolupar noves tecnologies i crear valor conjunt. Es basa en la idea que les millors idees i solucions poden sorgir de fora de l’organització i que és important establir connexions i col·laborar amb altres empreses, startups, institucions acadèmiques, així com d’altres agents de l’ecosistema.
La innovació oberta implica superar els límits organitzacionals i crear un ecosistema d’innovació més ampli. Les organitzacions que adopten aquest enfocament busquen activament idees i coneixements externs, comparteixen els seus propis coneixements i tecnologies i col·laboren en projectes conjunts amb altres actors. Aquesta col·laboració pot prendre diverses formes, com ara la creació de xarxes de col·laboració, la participació en esdeveniments, la realització de projectes conjunts de recerca i desenvolupament, entre d’altres.
L’adopció de tecnologies emergents per part de les empreses té el potencial de millorar els seus productes, serveis i competitivitat. Malgrat aquests beneficis potencials, no totes les petites i mitjanes empreses tenen la capacitat d’emprendre la transformació digital. De fet, l’any passat només tres de cada cinc pimes europees van assolir un nivell bàsic de digitalització, segons dades d’Eurostat. No obstant això, un petit percentatge de les empreses van adoptar amb èxit tecnologies emergents, per exemple, només el 5% de les pimes de la UE van utilitzar impressió 3D i només el 6% van utilitzar robots. El projecte DIH4CAT, com un dels European Digital Innovation Hubs, té com a objectiu principal impulsar la transformació digital de les pimes.
Participant en el Fòrum d’Innovació Digital descobriràs més sobre:
-Com construir i escalar una estratègia d’innovació oberta d’èxit dins de la teva pime.
-Com innovar amb emprenedors deeptech.
-Conèixer interessants tecnologies d’avantguarda per al teu negoci.
-Conèixer els ajuts i serveis d’ACCIÓ i del DIH4CAT per fomentar la innovació disruptiva i per provar aquestes tecnologies a la teva empresa.
Aquest esdeveniment està organitzat com a part del consorci públic-privat DIH4CAT, en el qual el IESE col·labora amb ACCIÓ, CTTI, EURECAT, CVC-A prop, i2CAT, UPC, BSC, ICFO, LEITAT, FOMENT i PIMEC. DIH4CAT és un projecte finançat pel Programa Europa Digital de la Unió Europea.
Programa
17.00 h Acreditacions
17.30 h
Benvinguda i introducció del Digital Innovation Hub
Josemaria Siota, Executive Director of the Entrepreneurship and Innovation Center (IESE Business School)
Joan Romero, Executive Director (ACCIÓ)
17.35 h
Panel 1. Empreses adoptant tecnologies emergents mitjançant la innovació oberta
18.10 h
Panel 2. Centres de recerca i startups innovant junts en tecnologies emergents
18.40 h
Panel 3. Corporacions innovant de manera conjunta mitjançant corporate venturing squads
19.10 h
Clausura
Prof. Mª Julia Prats, Academic Director of the Entrepreneurship and Innovation Center (IESE Business School)
19.15 h
Còctel i networking
19.45 h
Fi de l’acte
L’idioma de l’acte serà el castellà.
+++
IESE Business School Av. de Pearson, 21 Auditori Campus Sud – Edifici B 08034 Barcelona