Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

El Sindicat SATSE Catalunya reclama que es reconegui l’especialitat d’infermeria en salut mental

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

Avisa del risc de fuga d’aquests professionals als centres sanitaris catalans perquè no existeixen places específiques

El Sindicat d’Infermeria SATSE Catalunya ha reivindicat que es reconeguin els rols especialitzats d’infermeria en salut mental als centres sanitaris catalans. L’organització ha denunciat que malgrat que infermeres i infermers poden formar-se en aquesta modalitat, no existeixen llocs de feina específics de la mateixa.

Segons fonts del sindicat, hi ha professionals que venen als hospitals catalans a fer la prova d’especialitat, coneguda com a EIR, però marxen a exercir a altres comunitats autònomes “on sí se’ls reconeix”, lamenten. Així mateix, han remarcat que existeix un elevat risc que aquestes figures acabin desapareixent, el que perjudicaria la qualitat assistencial dels pacients amb aquestes patologies.

En aquest sentit, SATSE ha advertit que la figura de la infermera especialitzada en salut mental és fonamental per detectar de forma precoç trastorns mentals i oferir una teràpia i un suport adequat als pacients i les seves famílies.

El sindicat també ha recordat que Catalunya s’enfronta a una demanda creixent dels serveis de salut mental. “A banda del repunt relativament recent de problemes emocionals i psicològics associats a la pandèmia de la Covid-19, existeix un ampli ventall de factors socials i econòmics que han provocat en la darrera dècada un augment sostingut de patologies mentals a tots els grups d’edat”, ha assegurat.

Notícia anterior
Notícia posterior
PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere