Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

Associació Ginkgo del Berguedà: Campanya que denuncia la censura dels pits femenins a les xarxes socials “No és contingut sexual, és càncer”

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

Ginkgo, una associació del Berguedà de pacients oncològics i familiars, fa tres anys que intenten penjar fotos de pits nus femenins, però ni Instagram ni Facebook els hi ho permeten perquè ho consideren contingut sexual. Això sí, només si son pits femenins. Cansades d’aquesta situació, han decidit engegar una campanya de denúncia. Cada dia penjaran una foto d’elles, amb el pit nu, però tapat amb una pissarra on es pot llegir: ‘No és contingut sexual, és càncer’.

“Son les coses que no volem veure, imatges que ens fereixen. Però només és una cicatriu amb una història trista al darrere i tothom té cicatrius”. La mare de la Lídia va morir de càncer de mama fa 13 anys. Va patir la malaltia quan encara era més tabú que ara i sempre va lluitar per visibilitzar-la i ajudar les persones que, com ella, l’estaven patint. 13 anys després, la seva filla creu que, tot i que s’han fet passos endavant, encara hi ha molts tabús per resoldre.

És el que creu la presidenta de Ginkgo, Aurora Fernàndez, qui assegura que la visió que es dona als mitjans de comunicació del  càncer de mama no correspon a la realitat: “El càncer de mama no és rosa. Hi ha moments que són molt durs i molt negres”. En aquest sentit, assegura que cal donar visibilitat al càncer i normalitzar-lo.

Per fer-ho, han decidit engegar una campanya de denúncia a Facebook i Instagram, les dues xarxes socials que en altres ocasions ja els hi han prohibit penjar fotos de pits nus femenins perquè ho consideren contingut sexual.

Aquest octubre, coincidint amb el Dia Mundial del Càncer de Mama, que se celebra el 19 d’aquest mes, penjaran una foto cada dia d’una d’elles amb el tors nu, però amb una pissarra tapant els pits i on s’hi pot llegir: ‘No és contingut sexual, és càncer’. Les fotos estan fetes com si es tractés d’un reconeixement policial, per tal de denunciar la manera com les fan sentir cada cop que els hi censuren les imatges.

Un fet que fins i tot passa quan pengen vídeos explicant, per exemple, com cal palpar-se el pit per detectar possibles càncers de mama. Les impulsores de la campanya #noéscontingutsexualéscàncerdemama volen que es faci viral i sumi dones d’arreu. 

Notícia anterior
Notícia posterior
PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere