Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

El Govern Valencià aprova convenis amb la Universitat d’Alacant i la Universitat Jaume I per a la investigació i l’estudi dels serveis socials

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

L’objectiu és fomentar la investigació de les universitats en l’àmbit dels serveis socials

La Generalitat Valenciana destinarà per al finançament d’aquests convenis 100.000 euros

El Ple del Consell ha aprovat dos convenis entre la Vicepresidència Segona i la Conselleria de Serveis Socials, Igualtat i Habitatge i la Universitat d’Alacant (UA) i la Universitat Jaume I de Castelló de la Plana (UJI), respectivament, per al foment de la investigació en serveis socials de la Comunitat Valenciana.

La Generalitat finançarà aquests projectes d’investigació amb un import total de 100.000 euros, 50.000 per a cada una de les dues universitats que participen en aquests convenis.

El propòsit és fomentar l’activitat investigadora de les universitats a través dels laboratoris de serveis socials de Benicarló-Vinaròs i d’Alacant, creats amb eixe objectiu per al desenvolupament, l’anàlisi i l’avaluació dels models de diagnòstic i intervenció dels serveis socials d’atenció primària, així com dels models organitzatius que els acompanyen.

A més, en els treballs d’investigació de les universitats s’identificaran els indicadors territorials de vulnerabilitat amb l’objectiu d’afavorir i facilitar el coneixement de necessitats socials i l’impacte que tenen les prestacions, els programes i els serveis públics, així com l’efectivitat dels recursos que s’assignen.

Tal com recullen els convenis subscrits, les universitats duran a terme un estudi de les característiques i els continguts dels processos de transformació necessaris per a reduir la vulnerabilitat territorial, des de la perspectiva dels Serveis Socials municipals d’atenció primària i amb la participació de les persones usuàries.

Quant a la metodologia que s’utilitzarà, s’ha programat la recopilació de dades a través d’un treball de camp mitjançant les activitats de grups de discussió, anàlisis bibliogràfiques i entrevistes a persones usuàries, professionals i personal directiu dels centres de Serveis Socials d’atenció primària.

Laboratoris de servei socials

Els laboratoris de serveis socials es conceben com a xarxes d’investigació, coneixement i millora contínua de la qualitat en serveis socials, a través de la creació de xarxes sinèrgiques entre tots els actors que participen en el sistema: administracions públiques -locals, supramunicipals, provincials i Generalitat-, universitats públiques i professionals.

Així, junt amb les dos universitats esmentades, formen actualment part d’aquests laboratoris la Universitat de València-Estudi General (UV), la Universitat Miguel Hernández d’Elx (UMH), la Universitat Politècnica de València (UPV), les diputacions provincials de València i Castelló, els ajuntaments d’Alzira, Alacant, Vinaròs i Benicarló i la Mancomunitat de la Ribera Alta.

Es tracta d’un model pioner a Espanya impulsat per la Generalitat per a fer valdre i dignificar, des del rigor científic, el Sistema Públic Valencià de Serveis Socials.

Notícia anterior
Notícia posterior
PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere