Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

Eleccions al Rectorat de la Universitat de Barcelona, el 4 i 5 de desembre

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

El Consell de Govern de la Universitat de Barcelona, reunit en sessió extraordinària (17/10/2023), ha aprovat per assentiment la convocatòria d’eleccions al Rectorat de la Universitat de Barcelona i el calendari electoral.

Les eleccions es faran en format electrònic i tindran lloc del 4 de desembre a les 10:00 al 5 de desembre a les 18:00, en primera volta. Si cap candidat no obtingués la majoria absoluta, la segona volta tindria lloc del 14 de desembre a les 10:00 al 15 de desembre a les 18:00, i hi concorrerien els dos candidats més votats en primera volta.

Les eleccions, de conformitat amb el que estableixen la Llei orgànica del sistema universitari i l’Estatut de la Universitat de Barcelona, es faran mitjançant elecció directa i sufragi universal lliure i secret. Segons el calendari electoral aprovat, el cens electoral (al qual cal estar inscrit per poder votar) es farà públic el 18 d’octubre. Del 3 al 14 de novembre es podran presentar les candidatures. Els candidats seran proclamats per la Junta Electoral el 15 de novembre i la campanya electoral tindrà lloc del 20 de novembre a l’1 de desembre.

En total, unes 54.000 persones tindran dret a vot. En les eleccions al Rectorat hi ha quatre col·lectius d’electors, el vot de cadascun dels quals té un valor diferent: professorat doctor amb vinculació permanent (el conjunt del vot d’aquest col·lectiu té un valor del 51 % del total); altre personal docent i investigador (valor equivalent al 9 % del total); alumnat d’ensenyaments de primer i segon cicle i de doctorat (30 %), i personal d’administració i serveis (10 %).

Notícia anterior
Notícia posterior
PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere