Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

L’Agència Catalana de la Joventut crea el Premi Carnet Jove de Còmic

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

El guanyador podrà publicar un còmic en català a Norma Editorial i rebrà 8.000 euros

L’Agència Catalana de la Joventut ha creat la primera edició del Premi Carnet Jove de Còmic,   una iniciativa que vol acostar els joves dibuixants i guionistes de vinyetes al món professional del còmic. 

En concret, la primera edició d’aquesta convocatòria permetrà que el guanyador pugui publicar un còmic en català d’entre 56 i 108 pàgines amb Norma Editorial, del qual se’n farà un tiratge de 1.500 exemplars. Així mateix, el premi també té una remuneració pel guanyador o guanyadors de 8.000 euros, ja que la proposta es pot presentar individualment o en coautoria.

A més de la publicació i la remuneració econòmica, el Carnet Jove vol ajudar amb aquest premi que la persona seleccionada adquireixi coneixements i experiència en el sector professional del còmic.

Tots els joves que vulguin optar al premi —que han de ser titulars del Carnet Jove de Catalunya, d’entre 16 i 31 anys— han de presentar una sinopsi de la història, una descripció dels personatges principals i quatre pàgines del còmic ja acabades. En la valoració de les propostes es tindrà en compte l’originalitat i la qualitat lingüística, del guió, dels dibuixos i dels personatges, entre d’altres.

La convocatòria s’obre aquest dilluns (23/10/2023) en un termini que s’allargarà fins al proper 12 de desembre i les inscripcions es poden fer a través de l’apartat de Tràmits del web de la Generalitat. Per tal de resoldre els possibles dubtes dels joves que vulguin participar-hi, hi ha programada una xerrada en línia a www.carnetjove.cat/connectat el proper dimecres 25 d’octubre a les 19h on s’explicaran més detalls.

Notícia anterior
Notícia posterior
PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere