Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

Universitat Politècnica de Catalunya: Primer Congrés de l’Horta de Catalunya

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

El sector de l’horta de Catalunya debat el futur de l’horticultura davant del canvi climàtic

Els dies 24 i 25 d’octubre tindrà lloc el 1r Congrés de l’Horta de Catalunya amb l’objectiu de promoure el sector de l’horticultura per respondre a l’estratègia europea ‘Del camp a la taula’ (Farm to Fork). El congrés l’organitzen conjuntament el Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural (DACC) de la Generalitat de Catalunya i la Universitat Politècnica de Catalunya – BarcelonaTech (UPC).

El 1r Congrés de l’Horta de Catalunya reunirà els principals actors vinculats amb el món de l’horta a Catalunya −un centenar de persones entre investigadors, administracions, empreses i pagesos− per tal de valorar conjuntament la situació del sector i debatre sobre els reptes i oportunitats de futur. Aquest congrés té per objectiu ser un espai on compartir coneixement i experiències entre els diferents agents del sector, en un moment en què es detecta un canvi en les preferències dels consumidors cap a productes més sostenibles, de producció local i de proximitat. 

El dia 24 d’octubre, el congrés s’iniciarà a l’EEABB de la UPC (sala Mercabarna. C. Esteve Terradas, 8. Castelldefels) i la benvinguda anirà a càrrec el secretari d’Alimentació del DACC, Carmel Mòdol; el vicerector de Transferència, Innovació i Emprenedoria de la UPC, Climent Molins, i el director de l’EEABB, Xavier Fàbregas. Tot seguit, la directora general d’Agricultura i Ramaderia de la Generalitat, Elisenda Guillaumes, abordarà les actuacions que s’estan fent en el marc del Pla Director de l’Horta de Catalunya, en l’elaboració del qual ha participat professorat de l’EEABB.

 El congrés continuarà el dia 25, a l’Escola Agrària de Mas Bové (Constantí), on pel matí hi haurà ponències i taules rodona, i, posteriorment, es visitarà les instal·lacions de VerdCamp Fruits (Cambrils).

Noves tecnologies per a un ús més sostenible

En el decurs de les jornades −que compten amb la implicació dels agents de la taula de l’horta− es debatrà sobre les noves tecnologies per a la modernització de les explotacions hortícoles, l’adaptació de l’horticultura al canvi climàtic, amb la presentació de diferents aplicacions per a un ús més sostenibles dels recursos, així com les noves eines digitals i noves experiències per a una agricultura més eficient.

La UPC, a través de l’EEABB i del centre específic de recerca Agrotech-UPC, és un agent clau en la transformació del sector agrícola a Catalunya, amb l’impuls de projectes innovadors que aborden la competitivitat i sostenibilitat ambiental i que contribueixen a la modernització del sector agrícola: des de la biotecnologia, l’agronomia, la robotització i la digitalització, fins a altres tecnologies que han estat aplicades en altres sectors productius.

Fotografia: Horta de Palafolls.

Notícia anterior
Notícia posterior
PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere